Предизвикателството днес е да изпълним ключовата дума диалог със съдържание. Това

...
Предизвикателството днес е да изпълним ключовата дума диалог със съдържание. Това
Коментари Харесай

ДПС към Габриел: На България ѝ отива да има жена министър-председател в този труден момент

Предизвикателството през днешния ден е да осъществим основната дума разговор със наличие.

 

Това сподели при започване на срещата с ппредставители на Движение за права и свободи номинираната за министър председател Мария Габриел. 

 

Тя съобщи, че през миналите 14 години е работила и постигала резултати с немалка част от представителите на Движение за права и свободи. Заяви по какъв начин ясно са отстоявали евроатлантическата ориентировка на България и са работили за това решенията на политиците да носят изгода на хората.

" Ключовата ми дума за днешната среща е разговор - единствено с разговор сред парламентарните групи по съответни цели в кратковременен и средносрочен проект можем за заявим какво е належащо за България, за българите и по тази причина имаме потребност на първо време от работещо държавно управление, носещо отговорност ", сподели Мария Габриел.

Повтори, че екипът ще бъде единен към трите А - упоритост, престиж и ангажимент.

 

Заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев поздрави Габриел за номинацията и сподели:

" На България ѝ отива да има жена министър-председател в този сложен миг. Ние от Движение за права и свободи имаме подобен принцип - когато има да се свърши значима и виновна работа, се обръщаме към дамите от Движение за права и свободи ".

 

Мария Габриел очерта 10-те целта:

На първо място работещо държавно управление и излаз от политическата рецесия. Това значи нормализация на работата на институциите, сподели тя.

Следват: стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета, правосъдна промяна - приемане на главните закони, механизъм за следствие на основния прокурор, промяна в КПКОНПИ и в отдалечен проект конституционна промяна, за което се изисква доста работа от Министерски съвет, Народно събрание и Министерство на правораздаването.

Габриел удостовери поръчката си за искане за освобождение на Гешев, което още веднъж бе подкрепено от управлението на Движение за права и свободи.

Сред целите са също справяне с инфлацията и растежа на цените, влизане в еврозоната, превъзмогване на двугодишното забавяне по Оперативна програма, ПВУ, програмата за развиване на селските региони. Подобряване на сигурността на българските жители - битовата престъпност, войната по пътищата, участието в Шенген. Ускоряване на присъединяване на България в стратегиите свързани с модернизацията на страната - в сфери просвета, нововъведения, обучение, стратегически браншове свързани с цифровия и зеления преход, в това число цифровизация на обществения бранш. Ключово за модернизацията на страната са вложенията в младежите, сподели Габриел.

Девети приоритет са райони - на място да се търсят решения, които да носят изгода на хората в всекидневието, което изисква превъзмогване на районните разлики посредством целенасочени дейности.

Десети приоритет - запазване и възстановяване на здравето с дейни здравни политики. Активно присъединяване на България в битката с раковите болести - новаторска медицина.

По отношение на целите Йордан Цонев съобщи, че огромна част от тях са и цели на Движение за права и свободи. По отношение на настояването за освобождение на основния прокурор, сподели, че приветстват самодейността, тъй като има насъбрано напрежение в обществото.

" Консултациите, които инициирахме с всички парламентарни групи, са за това нашият претендент за министър председател да показа своите цели и дружно да търсим единодушие за тях, само че да приказваме и за опцията да формираме държавно управление на България, тъй като това е първата задача, която би могла да реши и политическата рецесия, и всички произлизащи от нея ", сподели при започване на срещата Десислава Атанасова.


Първите поканени – коалиция „ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “ не пристигнаха на срещата. Вчера те помолиха срещата да бъде в петък поради отсъствието на съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

 

Номинираната за министър председател Мария Габриел започва диалози с представители на партиите в Народното събрание в търсене на поддръжка за сформиране на кабинет. Вчера стана ясно, че договаряния ще се водят с всички парламентарни сили без " Възраждане ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР