Предизвикателствата пред всички по отношение на въвеждането на кръговата икономика

...
Предизвикателствата пред всички по отношение на въвеждането на кръговата икономика
Коментари Харесай

От Зеления форум: Предизвикателствата като възможности

Предизвикателствата пред всички във връзка с въвеждането на кръговата стопанска система са и благоприятни условия, които ще отворят нови работни места, ще генерират вложения. Това означи Тодор Бургуджиев, изпълнителен шеф на най-голямата организация за разделно събиране на боклуци от опаковки ЕКОПАК България по време на Деветия народен зелен конгрес, който се организира в столицата.

Той обърна внимание, че съгласно новите условия по пакета за кръгова стопанска система на Европейски Съюз, от 22,5% сега задачите за събиране на пластмасови боклуци скачат на 75% през 2030 година

Като изцяло нова цел се появява и разделното събиране и предаване за преработване на алуминий. Сега и незабавно обаче би трябвало да реагираме във връзка с пластмата, тъй като за опаковки се употребяват близо 20% от общия дял създавана пластмата в света, а най-големият международен производител е Китай, прикани Бургуджиев.

В това отношение ЕКОПАК към този момент е възнамерявал няколко незабавни ограничения измежду които да усили с 25% в идващите няколко години контейнерите за разделно събиране в градовете. Освен това ще бъде въведен план за събиране на хартия и пластмаса от комерсиалните обекти в София и ще се изградят системи за събиране на пластмасови боклуци в публични здания и институции, в това число учебни заведения и детски градини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР