Предизвикателства на образованието зад граница след БрекзитТаксите варират от безплатно

...
Предизвикателства на образованието зад граница след БрекзитТаксите варират от безплатно
Коментари Харесай

Взимаме UK диплома от нидерландски университет

Предизвикателства на образованието зад граница след Брекзит
Таксите варират от гратис образование до 30 000 паунда

Кандидатстват за Клинична логика на психиката и IT

Кандидат-магистри от България към този момент могат да следват по взаимни стратегии сред университети в Европейски Съюз и Обединеното кралство, след което да получават английска тапия. По този метод висшите учебни заведения дават отговор на провокациите, пред които ги изправи Брекзит. Едно от тях са съвсем непостижимите такси за следване на Албиона.

Оказва се, че най-често нашите бакалаври, решили да следват в чужбина, избират да продължат точно в Нидерландия и Англия. Популярни са и скандинавските страни поради безплатното образование и на равнище магистърски стратегии, както и наличното образование, което оферират Белгия, Германия и Франция, уточни пред „ Труд” Николай Христанов, управител висше обучение в „ Интеграл”, координатор на форума „ Световно образование”.

По думите му за пръв път у нас на виртуално ревю на 22 февруари ще бъдат показани взаимни магистърски стратегии в областта на бизнес, финанси и логистика в Нидерландия, които дават английска тапия с образование в нидерландски университет.

Освен това магистърските стратегии в областта на възобновими източници на сила, предлагани от University of Southampton и опция за финансиране на образованието със стипендия до 5000 паунда, също е измежду нови благоприятни условия в сфера, която набира от ден на ден известност и у нас.

Годишните такси за магистратура сега варират от гратис образование в скандинавските страни до по-скъпи магистратури до 20-25 000 паунда на година. Следването в Белгия стартира от 962 евро, в Нидерландия - 2209 евро, а Англия е с най-широк обсег от 9000 до 30 000 паунда на годишна база.

Българските кандидат-магистри търсят доста съответни стратегии. Освен обичайно мечтаните сфери на бизнес, финанси и ИТ, се открояват още Клинична логика на психиката, Европейско комерсиално или патентно право, Европейска политика, Международна логистика и ръководство.

Кампанията е по-дълга и продължава до май-юли
Стипендии до 9000 паунда оферират на Острова


Във Англия на студентите им е нужна виза.

Стипендиите за магистри могат да се отпускат както от образователното заведение, по този начин и по-рядко от външни организации, показват от „ Интеграл”. За британските университети те може да доближат до 9000 паунда, до момента в който за едно от водещите образователни заведения в областта на хотелиерство и туризъм - Hotel Institute Montreux - до 30% от таксата на образование и настаняване. Най-често стипендиите са на база на университетски достижения и са на конкурсен принцип.

Кандидатмагистърската акция е с по-дълги периоди - до май-юли. Във Англия след Брекзит на студентите им би трябвало виза. Британското държавно управление дава опция за така наречен „ Graduate route visa”, която разрешава удължение на престоя след довеждане докрай на магистърска стратегия в Обединеното Кралство до 2 години за професионална реализация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР