Предизвиканите от започналите през юни мусони наводнения в Индия са

...
Предизвиканите от започналите през юни мусони наводнения в Индия са
Коментари Харесай

Наводнения в Индия взеха най-малко 700 жертви, милиони напускат домовете си

Предизвиканите от почналите през юни мусони наводнения в Индия са взели близо 700 жертви и са принудили милиони души да изоставен домовете си, заяви индийската преса, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Само в западния щат Гуджарат починалите са към този момент 213 по отношение на оповестените предходната седмица 120, откакто през уикенда бяха открити още стотина тела. Властите чакат броят на жертвите да нарасне.

Двадесетина индийски щата са наранени от мусонните дъждове. В Западна Бенгалия, както и в щатите Аруначал Прадеш и Асам в североизточната част на страната и в Джаркханд и Бихар в източната част са потърпевши и от наводнения и свлачища.

Днес в източния щат Одиша минимум 11 души бяха убити от гръмотевица, до момента в който работели на полето, а 15 са ранени, някои от тях тежко.

Спасителните служащи са евакуирали близо 130 000 души от ниско ситуирани, рискови зони.

От бедствието са потърпевши милиони семейства, а загубите на селските стопани към момента се правят оценка. Над 150 промишлени предприятия в щата наложително са спрели работа, а проливните дъждове са поразили посевите от памук и просо в някои региони на Гуджарат и Раджастан, само че специалисти по земеделие се притесняват повече от това, че влагата може да провокира настъпление на вредители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР