Предизвикалата повече от разнопосочни реакции нова посланичка на Украйна в

...
Предизвикалата повече от разнопосочни реакции нова посланичка на Украйна в
Коментари Харесай

Ето я и новата посланичка на Украйна

Предизвикалата повече от разнопосочни реакции нова посланичка на Украйна в България - Олеся Илашчук, подложена на критика за неналичието на дипломатически опит, през днешния ден връчи акредитивните си писма на българския президент Румен Радев.

В края на предходната година медиите в Киев излязоха с редица сериозни изявления за новата посланичка. " Європейська истина " излезе със заглавие, че тя е  " сексоложка без никакъв опит в дипломацията ".

Изданието отбелязва, че в предишното си Олеся Илашчук се е представяла като " клиничен психолог, систематичен фамилен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант ", както и като " експерт в обработката на скъпоценни камъни ".

Украинското външно министерство отговори на медиите в Киев, че Илашчук има тапия с отличие по специалността „ Краезнание “ от катедра „ Международни връзки “ на Факултета по история, политически науки и интернационалните връзки на Чернивския народен университет. Освен това имала подготовка на експерт по интернационалните връзки, преводач и владее британски език.

В някакъв следващ стадий имаше версии, че Илашчук въпреки всичко няма да бъде изпратена в България, само че тези догатки не се оправдаха.
 Новата посланичка на Украйна. Снимка Българска телеграфна агенция
Акредитивните си писма през днешния ден връчи и наследникът на Херо Мустафа. Новият дипломат на Съединени американски щати Кенет Мертен

Преди да бъде номиниран за дипломат в България през юни 2022 година Мертен управлява посолството на Съединени американски щати в Хаити като шарже д’афер в продължение на шест месеца. От US задачата в София през вчерашния ден оповестиха, че той към този момент е дошъл. Мертен е бил дипломат и в Хърватия. 

Той е считан за върховен посланик от сан „ кариерен министър ” и е бил заместител изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Професионалният опит на Мертен във Вашингтон включва две назначения в Оперативния център на Държавния департамент, който дава отговор за реагирането при зараждащи изключителни обстановки в интернационален мащаб, обезпечава на управлението на Държавния департамент настояща информация за значими събития и подкрепя ежедневната работа и пътуванията на държавния секретар.

Освен това има опит и като основен заместител помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гении, а преди този момент е бил заместител помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.
 Новият дипломат на Съединени американски щати Кенет Мертен. Снимка Българска телеграфна агенция

 Новоназначеният ексклузивен и пълномощен дипломат на Грузия Отар Бердзенишвили също връчи акредитивните си писма на Радев през днешния ден. Снимка Българска телеграфна агенция

 Както и посланичката на Куба Мариета Гарсиа Хордан. Снимка БТАОще по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР