Предизборният щаб на американския президент Доналд Тръмп плати 3 милиона

...
Предизборният щаб на американския президент Доналд Тръмп плати 3 милиона
Коментари Харесай

Тръмп плаща 3 милиона долара за повторно преброяване в два окръга

Предизборният щаб на американския президент Доналд Тръмп заплати 3 милиона $ за наново броене на бюлетините в два мощно клонящи към демократите окръга на щата Уисконсин, като съобщи през днешния ден, че там са имали място " най-големи нередности ", въпреки че не показа доказателства за нарушавания, а изборни чиновници от щата споделят, че такива не е имало, съобщи AP.

Тръмп заплати нощес за наново броене в окръзите Милуоки и Дейн и планираше да показа нужните документи за задвижване на процедурата през днешния ден, заяви в изказване предизборният му щаб. В двата окръга, които Тръмп избра да оспорва резултатите, демократът Джо Байдън е получил 577 455 гласа против 213 157 за Тръмп. Байдън завоюва целия щат с 20 608 гласа разлика, въз основа на получени резултати, показани от окръзите, написа Новини.бг.

" Хората от Уисконсин заслужават да схванат, дали изборният развой при тях е протекъл по легален и транспарантен метод ", сподели прокурорът на щата Джим Трупис, който работи с предизборния щаб на Тръмп. " За страдание не можем да се доверим на честността на изборните резултати, без наново броене в тези два окръга и еднообразно използване на условията за гласоподаване по пощата в Уисконсин. Няма да узнаем същинските резултати от изборите, до момента в който не бъдат преброени единствено подадените по легален метод бюлетини ", сподели прокурорът. Повторното броене, един път публично утвърдено от изборната комисия, може да стартира още на следващия ден, само че не по-късно от събота. Процедурата би трябвало да приключи до 1 декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР