Предизборната кампания започна от момента, в който стана ясно, че

...
Предизборната кампания започна от момента, в който стана ясно, че
Коментари Харесай

Мая Димитрова: БСП последователно отстоява хората да имат защита срещу монополите

„ Предизборната акция стартира от момента, в който стана ясно, че сглобката няма да съумеят да създадат ротация и държавно управление. И ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започнаха да се надцакват между тях. Българска социалистическа партия не е влезнала и няма да влезе в това предизборно надцакване, тъй като всичко, което предлагаме е наша поредна политика “.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Мая Димитрова пред Българска национална телевизия тази заран и даде образци:
„ Още при разискването на бюджета ние от Българска социалистическа партия предложихме да се плануват такива добавки. Тогава ръководещите изрично го отхвърлиха. Сега, същите тези, които отхвърлиха нашето предложение – от ГЕРБ внасят подобен законопроект. Това е популизъм. Ние поредно продължаваме да работим, това, което сме правили и преди изборите “, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “. И добави:
„ Българска социалистическа партия сред първо и второ четене ще създадем наше предложение всички пенсионери да получат добавки, съгласно това какъв е размерът на пенсиите им. Обмисляме това да бъде вкарано в закон, с цел да не зависи от волята на ръководещите и не се спекулира с него преди избори, пенсионерите да получават абсолютно тези добавки “, акцентира Мая Димитрова.
За поставения от Българска социалистическа партия въпрос за отбрана на потребителите с импортирания законопроект за груповите искове, тя уточни:
„ Това е значим за жителите законопроект. Ще дам образец с мобилните оператори, които едностранно оповестиха, че усилват таксите. Това е неравноправна уговорка. Действащото законодателство за груповите искове не е цялостно и не всеки консуматор може да се възползва. Сега се вкарва опцията, с изключение на сдруженията, групови искове да завежда и Комисията за отбрана на потребителите. Освен това, не се заплаща такса и производството е по-бързо. Този законопроект е обвързван и с транспониране на европейското в българското законодателство “, уточни причини националният представител от Българска социалистическа партия.
Мая Димитрова бе безапелационна: „ И това е борба, която водим от години – против произвола на монополистите. Ще напомня, че ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова зададе въпрос към премиера, защото страната не подхваща никакви дейности за отбрана на хората “.
Народният представител от социалистическата партия напомни, че този законопроект не е на Българска социалистическа партия – той е на Министерски съвет и е импортиран на 23 април 2023 година Гледан е на първо четене в края на февруари 2024, минал е и през правна комисия и през зала:
„ На първо четене всички поддържаха този законопроект. Вчера, внезапно се оказа, че търсеха всевъзможни благоприятни условия за процедурни хватки, с цел да не може да влезе. Надежда Йорданова от ПП-ДБ сподели, че не му е времето в този момент. Но се оказа, че през „ Преходни и заключителни разпореждания “ на оферти законопроект в Граждански процесуален кодекс оферират основаване на нова глава, с текстове, които преповтарят това, което желаят да отпадне от законопроекта. На процедура тя отхвърля законопроекта, само че прави същите оферти посредством „ Преходни и заключителни разпореждания “ в същия законопроект.
„ В предизборната акция ще кажем на българските жители, това, което споделяме и с работата си по време на мандата – без значение дали сме в ръководство или в съпротива. Ние сме поредни и кардинални в политиките си и това, което обещаем пред хората – го изпълняваме “, съобщи Мая Димитрова в отговор на въпроса за акцията на Българска социалистическа партия и идните избори. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР