Предизборната кампания започна още на 2 октомври. Още тогава анализаторите,

...
Предизборната кампания започна още на 2 октомври. Още тогава анализаторите,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Сериозно ли мислите, че Кирчовците са спасили Украйна?

Предизборната акция стартира още на 2 октомври. Още тогава анализаторите, които гравитират към кръга „ Капитал “, започнаха да изясняват, че няма по какъв начин да се сформира държавно управление. Това сподели зам.-председателят на Народното събрание и на Движение за права и свободи Йордан Цонев пред bTV.

Скандалът с Nexo е планетарен скандал. Паричните средства имат международен мащаб, има 8 искови молби от основните прокурори на 8 американски щата. Това е величествен скандал, тъй като са откраднати доста пари на американски жители. През тази финансова криптопирамида са изпрани доста пари на съветски олигарси – приказва се за над 1.150 млн. транзакции. Израелските служби са дали сведения на нашите, че един от финансистите на „ Хамас “ е правил интервенции през Nexo.

Тази криптопирамида работи политически в България. И има доста косвени доказателства за това. Надявам се, че в хода на делото ще излязат и директни доказателства, сподели още Цонев.

Политическата връзка е с кръга „ Капитал ”. Нямам фиксация към този кръг. Това е един конгломерат от медии, анализатори, неправителствени организации, университетски преподаватели и големи по размер компании. Nexo е промотирана от един от вестниците на този кръг, сподели още зам.-председателят на 48-ото Народното събрание.

Той не намира връзка сред следствието и третия мандат. За него е смущаващо за какво българското държавно управление на Кирил Петков не е реагирало, когато е почнало следствието в Съединени американски щати.

Защо Демократична България не поддържа превъзходен кабинет на проф. Николай Габровски, който предложи политически и национални цели – Шенген, еврозоната, правосъдна промяна, поддръжка за Украйна. Защото прокситата на кръга „ Капитал “ не могат да ръководят сами и не желаят, сподели още той.

Нашата позиция е ясна от първия ден – да има постоянен кабинет, с цел да стартират да се вземат решение останалите рецесии, сподели още Цонев. Движение за права и свободи няма да прави взаимни отстъпки с евроатлантическите линии. Имало и доста червени линии с ГЕРБ, които не полагали задоволително старания за разговор. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пък бил узрял да води разговор.

Според него абсурдът с оръжието за Украйна е спешен пиар на „ Продължаваме промяната “. Сериозно ли мислите, че Кирчовците са избавили Украйна, попита той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР