Предизборната кампания за евровота ще започне на 26-ти април, обявиха

...
Предизборната кампания за евровота ще започне на 26-ти април, обявиха
Коментари Харесай

ЦИК започва да публикува книжата за европейските избори

Предизборната акция за евровота ще стартира на 26-ти април, оповестиха от Централната изборна комисия. От на следващия ден ще бъдат оповестени всички изборни бумаги за изборите през май, в това число и за регистрация на партии и обединения.

 © БГНЕС
До края на идната седмица ще бъде оповестена социална поръчка за устройствата за машинно гласоподаване. От ЦИК признаха, че се работи в " догадка на закъснение " поради късно признатите промени в Изборния кодекс.
Стефка Стоева, ръководител на ЦИК: Изгубено е много време, за жалост. Самата технология изисква време за оповестяване, за обявяване, следва тежка работа.
Има и още един проблем - досега всички държавни органи, към които ЦИК е отправила питане да одитират и сертифицират машините, отхвърлят.

Александър Андреев, представител на ЦИК: Поставихме въпроса към пет институции - по метрология, Института по акредитация и стандартизация, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и държавната организация за електронно ръководство. Получихме отговор, че не влиза в тяхната подготвеност.
Районите и разпоредбите за сформиране на районните комисии към този момент са избрани, както и правилата, по които ще се реализира машинното гласоподаване. Днес до среднощ в ЦИК би трябвало да бъдат утвърдени и всички изборни бумаги.

Александър Андреев, представител на ЦИК: Те ще бъдат качени на страницата, с цел да може партиите и обединенията да си провеждат събирането на съответните подписки и подаването на документите и заявките.
Освен Александър Андреев, за представител на комисията е определена и Таня Цанева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР