Предизборната кампания този път показва изчерпване на арсенала от общи

...
Предизборната кампания този път показва изчерпване на арсенала от общи
Коментари Харесай

Ива Митева: Хората не търсят партии и вождове, а личности с достойнства

Предизборната акция този път демонстрира привършване на арсенала от общи изречения, обещания и трикове. Този метод на партиите не буди доверие, тъй като хората губят със все по-голяма скорост доверие в този модел на говорене, дейности и ръководство. След доста срещи из страната в разнообразни обитаеми места, с разнообразни хора, съм уверена, че от дълго време не се търси различаване в партии, чиито стратегии и хрумвания се препокриват, а нищо не се случва.

Хората не търсят партии, а персони с достолепия. Не желаят да са обсебвани от вождове.

Това сподели претендентът за депутат от Политическа партия „ ИТН “ и лидер на листата за София и Русе - Ива Митева. Председателят на 45 и 46-то Народно събрание, зам.-председател на 47-мо Народно събрание е безапелационна, че моделът на ръководство се е изчерпал до степен, в която е неефикасен да задоволи потребностите на жителите и да отговори съответно на критерия за честност в политиката.

„ Не инцидентно ние от Има Такъв Народ доста пъти сме казвали, че има потребност от нова изборна система, Исканията ни се разграничават от тези на останалите партии, тъй като желаеме към този момент да забележим по-скоро казуса в дълбочина. Виждаме рецесията в политическа, обществена, здравна, изборна система… Това доста ясно приказва за унищожаване на изкривена база, която води до проблеми във всяка една област “, сподели още Митева и направи следната прилика:

„ В момента все едно се опитваме да прелеем кръв в смъртоносно болно тяло.

Но по този начин няма по какъв начин да се промени системата. Тя към този момент се постанова да се размени с друга. Ето за какво залагаме на модела, сполучливо прибавен в доста страни по света за полупрезидентска република. Аз персонално доста постоянно съм коментирала пред другари и сътрудници, дълго преди да стана депутат, че в случай че не създадем смяна, ще пристигна времето, когато всичко това ще се унищожи. Не мисля, че би трябвало да продължаваме по остарелия метод и да стоим като безучастни наблюдаващи и да чакаме това да се случи. Сега, когато обикалям страната виждам ясно едно – няма огромна смяна след 30 години. Нещо повече, има места, изгубили и това, което са имали преди. Виждам разрушени улици, порутени здания, обезверени хора… После им споделяме, гласувайте. За какво да гласоподават “, разяснява още юристът.

По думите на Ива Митева, в програмата на „ ИТН “ този път са залегнали промени, които обаче ще бъдат предшествани от стегнат антикризисен проект.

Повече за програмата на Политическа партия „ Има Такъв Народ “ с бюлетина № 19, за причините с които партията желае смяна в политическия модел на ръководство и за изводите от диалози със стотици жители, чуйте в звуковия файл от Ива Митева:

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР