Предизборната кампания на Доналд Тръмп не е имала връзка с

...
Предизборната кампания на Доналд Тръмп не е имала връзка с
Коментари Харесай

Докладът Мълър“: Предизборната кампания на Тръмп не е имала връзки с Русия

Предизборната акция на Доналд Тръмп не е имала връзка с Русия, това сочат първите разкрития от отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър. Макар и наличието на отчета да се пази в загадка от обществеността, публикуването през днешния ден обобщение провокира разнообразни тълкования на двата политически лагери в Капитолия.

Резюмето, оповестено от министъра на правораздаването на Съединените щати Уилям Бар, съдържа изводи по двете съществени обвинявания против Тръмп - скрит план с Русия за въздействие върху резултатите от президентските избори от 2016 година и вероятно възпрепятстване на правораздаването от страна на президента. Бар счита, че доказателствата са незадоволителни, с цел да се задейства правосъдно произвеждане против Доналд Тръмп.

Според създателя Робърт Мълър, въпреки и отчета да показва, че Тръмп не е направил нито едно тези закононарушения директно, това не го оневинява. Интерпретацията на Белия дом, обаче, беше радикално друга:
Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Няма скрит план с Русия. Няма възпрепятстване на правораздаването. Жалко е, че страната ни трябваше да мине през това.  След следствието: Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия След следствието: Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия
Оповестени бяха главните изводи на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за възможна съветска интервенция в президентските изборите през 20...

Председателят на правосъдната комисия в Камарата на представителите, разгласи желанията си да призове Бар за свидетелстване, заради подозрения по отношение на информацията, изложена в резюмето,
Джерълд Надлер - ръководител на правосъдната комисия: Ние ще извикаме министъра на правораздаването да свидетелства пред комисията. Също по този начин, пожелаваме публикуването на целия текст от отчета. Американският народ е има право на истината.  Робърт Мълър Робърт Мълър © БГНЕС  Ще бъде ли огласен обществено отчетът за съветска интервенция в изборите на Съединени американски щати? Ще бъде ли огласен обществено отчетът за съветска интервенция в изборите на Съединени американски щати?
Разследването за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година завърши. Резулатите обаче не бяха оповестени. Заключенията на специфичния прокурор Робърт...

Часове откакто разкритията бяха оповестени, последва и реакция на Русия. Москва изрази готовността си да усъвършенства връзките си с Вашингтон, само че Белия дом би трябвало да направи първата стъпка.
Дмитрий Песков - представител на Кремъл: Нашият президент е изразявал голям брой пъти желанието си за по-добри връзки със Съединените Щати. Сега топката е в техните ръце.
Демократите обръщат изключително внимание на обстоятелството, че по въпроса за евентуално възпрепятстване на правораздаването от Тръмп специфичният прокурор не е направил дефинитивно умозаключение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР