Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от

...
Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от
Коментари Харесай

Йотова: Кампанията е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите

Предизборната акция е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите. Вместо диалози за бъдещо държавно управление и благоприятни условия да се намерят пресечни точки сред другите политически обединения, още веднъж продължиха персоналните спорове, квалификации и обиди в предизборната акция, разяснява във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ една национална парламентарна акция в парламентарна република би трябвало да се прави за решение на проблемите, които интересуват хората. А те са свързани с инфлацията, с цените на горивата, със ориста на българския бизнес, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова разяснява Доклада на държавния департамент на Съединени американски щати за България, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите ѝ в него са включени изводи на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, в това число и съответни проблеми, които българският омбудсман е повдигал, по тази причина в него няма нищо изненадващо. „ Призовавам да прекратим тази процедура, която стартира още с прословутите отчети на Европейската комисия по механизма за наблюдаване и да чакаме някой извън да ни каже кривиците, които безпределно добре познаваме и знаем самите ние, с цел да имаме волята да ги решаваме “, сподели вицепрезидентът.

На журналистически въпрос по отношение на изпращането на военна помощ за Украйна, Илияна Йотова отговори, че към този момент втори ден се чака позицията на тези партии, които желаят да получат доверието на хората. " Нека те се дефинират във връзка с самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България ", сподели тя и напомни, че позицията на Министерството на защитата, изразена на Съвета за защита, който тече в Брюксел, и на българския президент е за прецизно съблюдаване на позицията на Народното събрание, че ще оказваме помощ с всичко това, на което сме способни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР