Предизборната кампания е в разгара си. Но преди дни едно

...
Предизборната кампания е в разгара си. Но преди дни едно
Коментари Харесай

Социоложка обясни какъв е рейтингът на Слави и какво ще стане на евровота

Предизборната акция е в разгара си. Но преди дни едно изявление на турския дипломат у нас Хасан Улусой подвигна градуса на напрежението сред България и югоизточната ни съседка. Той прикани страната ни да насърчи проучването на турски език в нашите учебни заведения. Това накара външния ни министър Екатерина Захариева да го привика за пояснение в Министерство на външните работи. Как въздейства създалата се обстановка на политическата акция преди евровота?

"Когато ставаме очевидци на такива обстановки, в избирателен интервал те доста се изострят ", разяснява в "Здравей, България " социологът от "Тренд " Евелина Славкова.

По думите й, водят се две акции в ГЕРБ доста видно. Дори за европейските избори приказваме за борба във вътрешнополитически проект, сподели още тя. Сблъсък сред Бойко Борисов и Корнелия Нинова в медийно отношение също може да окаже въздействие на акцията. Един от най-интересните конфликтите е, когато водачите на огромни партии излязат един против различен, сподели Славкова.


Според нея психологическия декор, че Българска социалистическа партия вземат преднина се е сменил. „ Независимо от това, че приказваме за минимална разлика сред двете партии, по-скоро за паритет, се смени психологическия декор, че Българска социалистическа партия вземат преднина”, съобщи Евелина Славкова от проучвателен център „ Тренд”.

Тя счита, че разразилата се обстановка след абсурда с жилищата може да служи за опрощение, в случай че ГЕРБ изгубят изборите.

Тя изясни, че сега Мая Манолова, дружно с президента, е на едно от челните места по доверие. Слави Трифонов има съпоставим рейтинг на този на Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР