„Предислокацията на войски на територията на Русия не е заплаха

...
„Предислокацията на войски на територията на Русия не е заплаха
Коментари Харесай

Нещо се случва! Има движение на руски войски по границата с Украйна

„ Предислокацията на войски на територията на Русия не е опасност за никого, а се прави за обезпечаване на сигурността на границите “, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг, представен от „ Росийская газета “, съобщи БНР.

Песков отговори на въпрос на украински публицист за прехвърлянето на съветски военни подразделения наоколо до границата с Украйна. „ Русия подхваща ограничения за обезпечаване на границите си “, сподели той и уточни, че се вижда нараснала интензивност в района от страна на НАТО. Песков още веднъж съобщи, че Русия не взе участие и в никакъв случай не е взела участие във въоръжени спорове на територията на Украйна. „ Това е вътрешноукраински спор и ние, европейските страни, не желаеме вследствие на провокации на украинските въоръжени сили гражданската война в Украйна да се възобнови “, сподели още представителят на съветския президент. В сряда Песков съобщи също на брифинг, че Русия се притеснява от обновяване на спора в Югоизточна Украйна.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден, че е разговарял с Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) отновно „ систематичното утежняване “ на обстановката със сигурността в Източна Украйна и Крим поради Русия, съобщи Ройтерс. Киев и Москва през последните седмици се насочат взаимни обвинявания поради растежа на принуждение в източния район Донбас, в който украински военни и подкрепяни от Русия сили водят спор, взел 14 000 жертви от 2014 година по оценка на Киев. От своя страна Кремъл разгласи през днешния ден, че скорошното придвижване на съветски бойци и военна техника край границите с Украйна има за цел да обезпечи сигурността на Русия и не е опасност за никого.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР