Предишното управление на община Варна оставя на новото ръководство проекти

...
Предишното управление на община Варна оставя на новото ръководство проекти
Коментари Харесай

Иван Портних оставил проекти за около 100 млн. лв. на новия кмет на Варна

Предишното ръководство на община Варна оставя на новото управление планове на стойност към 100 милиона лв..

Това съобщи на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в морската столица някогашният кмет на Варна и сегашен общински консултант Иван Портних от ГЕРБ.

По думите му част от плановете са или в начална фаза, или още не са почнали, само че за тях е обезпечено финансиране от общината. На са стартирали планове за към 20-25 милиона лв., защото осъществяването на предходните буксувало. Според Портних при реализацията на започнатите планове е имало " бойкот и тежко закъснение ". Той напомни, че общината имаше огромна капиталова стратегия във връзка с инфраструктурата и обновяването на всички региони в града.

" На сегашната администрация даваме деен фронт за работа за години напред ", възгордя се Портних. Той прикани да се стартира работа по капиталовата стратегия и да се приключат плановете.

По мотив изказванията, че във компания " Градски превоз " няма пари за заплати, някогашният ръководител на Общинския съвет и сегашен консултант Тодор Балабанов изясни, че компанията се финансира от общината и страната на база на икономическа рамка, призната от Общинския съвет. Той отхвърли чиновниците във компанията да са останали без заплати. Според него или новото управление на общината не е превело задоволително средства, или страната е забавила парите.

Иван Портних добави, че планът за обновлението на градския превоз е приключен в период. Успяхме да приключим план за доста пари, обновихме целия автопарк на сдружението, изясни той. Според него обаче би трябвало да се усъвършенства графика за нощния превоз и да се прекратят смесените линии.
 Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в полза на Варна
Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в полза на Варна

Варненци няма да страдат от политически боричкания, зарече се новият кмет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР