Предишното ръководство на Министерството на младежта и спорта е направило

...
Предишното ръководство на Министерството на младежта и спорта е направило
Коментари Харесай

Лечева: Предишното ръководство на ММС е опитало да пренасочи 1,5 млн., предвидени за нова зала

Предишното управление на Министерството на младежта и спорта е направило опит да трансформира 1,5 милиона лв., планувани за нова зала за националните ни тимове по художествена гимнастика, в план за енергийна успеваемост. Така проектите за ново подготвително оборудване на комплекс „ Раковски “ се забавят и оскъпяват. Това заяви министърът на младежта и спорта Весела Лечева по време на чуване в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на ММС.

„ Факт е, че има решение на Министерския съвет, с което се усилва капиталът на държавното сдружение Национална спортна база с 1.5 млн. лв., предопределени за построяването на нова зала по художествена гимнастика. Мисля, че няма депутат, който да не е склонен, че това е един от най-успешните български спортове “, заяви Лечева.

„ След като прегледах всички документи, които касаят въпросното оборудване, открих, че е изработен опит средствата от това решение на Министерски съвет да бъдат дадени за „ енергийно възобновяване на спортни уреди “, сподели Лечева. Тя добави, че решението на нейния предходник на поста не е било в съгласие с федерацията по художествена гимнастика.

„ Министерството на младежта и спорта прави нужното първичният план за нова подготвителна зала да бъде сбъднат, тъй като той е извънредно значим за художествената гимнастика. За страдание към този момент имаме повече от една година закъснение “, установи Лечева.

Пред комисията Весела Лечева още веднъж заяви претекстовете, поради които е бил негоден договорът за програмен продукт с „ Национална спортна база “ ЕАД. Тя съобщи, че направеният разбор е посочил, че става въпрос за „ фрапантно повишена сума на контракта “, а нуждата от софтуерния артикул не е била обоснована. Плащането на 1 милион лв. с платежни нареждания, написани на ръка към компанията, става в деня, в който министър Весела Лечева, като принципал на сдружението, издава заповед - всички заплащания към трети страни да стават след нейно утвърждение. Внушителната сума е преведена два дни, откакто тя встъпва в служба.

Министърът на младежта и спорта подсигурява, че олимпийската подготовка на спортистите ни е обезпечена, като дирекция „ Спорт за високи достижения “ е фокусирала своята активност върху идната 2023 година, която е предолимпийска. Въпреки правосъдните разногласия във федерацията по повдигане на тежести Лечева осведоми депутатите, че е обезпечен спортният и подготвителният календар, а спортистите, треньорите, медицинският щаб и другите длъжностни лица взимат възнагражденията си и организират естествен предварителен развой.

Министър Весела Лечева съобщи, че е в непрекъснат контакт със заместител министър-председателя по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по отношение на Плана за възобновяване и резистентност. В утвърждения от Брюксел документ са планувани 61 милиона лв. за енергийна успеваемост на държавни и общински спортни уреди. Ще бъде изработен опит парите по това перо да бъдат увеличени, сподели още министър Лечева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР