Предишното ръководство на „Булгаргаз“ продаваше газ, когато има излишък, за

...
Предишното ръководство на „Булгаргаз“ продаваше газ, когато има излишък, за
Коментари Харесай

Бившият директор на БЕХ: Хора от кръга на министъра облажили ли са се от сделките на Булгаргаз?

Предишното управление на „ Булгаргаз “ продаваше газ, когато има остатък, с цел да вземе ликвидност да покрие някои разноски. Никой не е понижил изпомпването на газ от Чирен. Това, което се случва в този момент демонстрира непросветеност или предумисъл. Защо изпомпваме от Чирен и го продаваме, а не го пазим, тъй като не знаем какво ще стане? Това съобщи някогашният шеф на БЕХ Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Понеже „ Булгаргаз “ взима по-евтин газ от Азербайджан и се получава един микс, който е по-евтин от газовите тържища. Няма по какъв начин някой да внесе газ извън, тъй като „ Булгаргаз “ е в господстващо състояние, а и газта, която продава е по-евтина “, посочи той.

По отношение на медиаторите в осъществените покупко-продажби през последните дни, Николов съобщи: „ Имам информация, че някогашната компания на новия изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ е взела от тази газ. Това е спор на ползи. Трябва да се попита дали хора от кръга на министър Николов също са се облажили? Освен това да се откри дали е изтекла информация, че ще има понижаване на потенциалите “, сподели Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Според него е подозрително, че министърът скоро беше в Азербайджан, само че не са били оповестени никакви вести оттова. Тойприпомни абсурда с приключването на контракта за азерски газ, което не се понрави на доставчиците.

„ КЕВР е единственият орган, който може да изкара всички данни. Защо отстраниха ръководителя на КЕВР и засекретиха всички данни? “, пита се Николов.

По мотив изнесените данни от новото управление на газовия снабдител, че липсва архивът на „ Булгаргаз “, някогашният депутатът от изясни: „ Няма по какъв начин, в случай, че „ Булгаргаз “ непрекъснато се регистрира на Съвета на шефовете да се скрие списък. Той може да се възвърне доста елементарно. Всичко това е, с цел да се отклони вниманието на хората “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР