Предиобед облачността ще е предимно значителна. Ще бъде почти без

...
Предиобед облачността ще е предимно значителна. Ще бъде почти без
Коментари Харесай

Предиобед облачността ще е предимно значителна

Предиобед облачността ще е най-вече забележителна. Ще бъде съвсем без превалявания.

Следобед ще понижава над доста региони до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до сдържан. Следобед ще се ориентира от юг-югоизток.

Ще бъде относително хладно с оптимални температури най-вече сред 17 и 22 градуса, в София – към 20 градуса.

Над Черноморието предиобед облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали. Следобед облачността ще се раздира и понижава.

Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, следобяд ще се ориентира от юг-югоизток.

Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, следобяд ще отслабне.

Над планините предиобед облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Следобед ще се раздира и понижава.

Вятърът краткотрайно ще отслабне, ще е най-вече сдържан от запад-северозапад, само че вечерта още веднъж ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14 градуса, на 2000 метра – към 7 градуса, сочи прогнозата на синоптиците.

Времето през октомври

Тази година през октомври се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в равнините е сред 11 и 15 градуса. По високите полета – сред 10 и 13 градуса, в планинските региони – от 0 до 7 градуса.

Месечната сума на преваляванията в по-голямата част от страната ще бъде към и под нормата, която за югоизточните региони е сред 50 и 100 литра на квадратен метър. За останалите тя е сред 40 и 70 литра на квадратен метър.

В началото на октомври ще е слънчево и с по-високи температури от нормалните, само че в средата на десетдневието ще захладнее

През първите дни от месеца времето ще е умерено есенно, съвсем без превалявания. Ще е най-вече слънчево и с температури по-високи от нормалните. В средата на първото десетдневие през страната ще премине леден атмосферен фронт. От запад на изток облачността ще се усили и тук-там ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще нахлуе леден въздух и температурите ще се намалят. Има възможност след фронталното понижение на облачността минималните температури в котловините и по високите полета да се намалят доста, да са под 3 градуса и там ще се образуват първите есенни слани.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР