Предимствата и недостатъците на застраховката за дългосрочни грижи, които трябва да знаете

...
Застраховката за дългосрочни грижи осигурява уникална финансова защита за възрастни
Коментари Харесай

Застраховката за дългосрочни грижи осигурява уникална финансова защита за възрастни и по-възрастни хора, като покрива разходите за гледачи и терапевти както у дома, така и извън него. Независимо дали вие или някой ваш познат се нуждае от покритие за ежедневни задачи като къпане, обличане и ставане и ставане от леглото, застраховката за дългосрочни грижи може да ви помогне. По същия начин може да извърви дълъг път към покриване на разходите за старчески домове и помощни жилищни заведения.

Както всеки вид застраховка обаче, кандидатите трябва да разберат плюсовете и минусите, преди да действат. По този начин те могат да гарантират, че са избрали правилната застраховка в точната сума за своите точни нужди. По този начин те не се задържат да плащат за покритие, от което не се нуждаят и не могат да използват.

Научете повече за опциите за застраховка за дългосрочни грижи, като получите безплатна ценова оферта тук.

Плюсове и минуси на застраховката за дългосрочни грижи

Застраховката за дългосрочни грижи може да бъде от полза за много възрастни и възрастни хора, които може да се нуждаят от допълнителна финансова защита. Ето три основни предимства от наличието на полица:

Тя защитава вашите спестявания: Независимо дали имате солидна сума на спестяванията или много малко, застраховката за дългосрочни грижи може да ви помогне да ги защитите. Редовната здравна застраховка и Medicare често няма да могат да покрият същите неща, които покрива застраховката за дългосрочни грижи. Така че, ако искате да защитите спестяванията си от това да се налага да плащате за тези услуги сами, застраховката за дългосрочни грижи си струва да се преследвате. Необлагаеми обезщетения: Ползите, които получавате със застрахователен план за дългосрочни грижи, обикновено са данъчни безплатно, което означава, че няма да се налага да плащате нищо в края на годината за извършени услуги. Освен това премиите могат да се приспадат от данъци, ако сте изпълнили определени изисквания. В днешната икономика с упорита инфлация и по-високи разходи по заеми, това е особено привлекателно предимство. Може да сте в състояние да изберете вашия болногледач: В зависимост от доставчика и конкретната политика, може да сте в състояние да изберете своя индивидуален болногледач. Например, ако вече разчитате на член на семейството да ви помага всеки ден, може да успеете да задържите този човек като ваш гледач и той може да получи плащане за услугата, която предоставя чрез вашия план.

Не съм сигурен дали един дългосрочен план за грижа може ли да покрие това, от което се нуждаете? Отговорете на няколко лесни въпроса, за да намерите най-добрия застрахователен план за дългосрочни грижи за вас тук сега.

Както всеки тип застраховка обаче има някои недостатъци, които трябва да имате предвид. Ето три, за които трябва да знаете:

Премиите могат да се увеличат: Застраховката за дългосрочни грижи може да бъде достъпна и дори евтина сега. Но премиите за този вид застраховка могат да се увеличат с времето. Така че бъдете сигурни, че разбирате, че влизате в процеса. Въпреки това, увеличенията на тарифите може да са редки в зависимост от вашия доставчик. Просто не забравяйте да попитате за това, когато преглеждате опциите си. Може да не покрива всичко, от което се нуждаете: Здравната застраховка и застраховката за дългосрочни грижи могат да извършат дълъг път към вашата защита, но дори когато са комбинирани, може да не са достатъчни, за да ви покрият за всичко, от което се нуждаете сега или ще имате нужда в бъдеще. Проведете откровен разговор с въпросния доставчик, за да се уверите, че покритието отговаря на вашите нужди (и вашия бюджет), преди да започнете. Може да не отговаряте на изискванията: Квалификациите на застрахователния план за дългосрочни грижи варират в зависимост от доставчика и политиката. Така че дори ако искате план и можете да си позволите да платите за такъв, може да не отговаряте на условията, особено ако сте в лошо здраве или сте по-възрастни от повечето други кандидати. И дори да отговаряте на изискванията, кандидатите, считани за по-рискови, ще бъдат таксувани повече от останалите.

Разгледайте опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук, за да научите повече.

Долната линия

Застраховката за дългосрочни грижи може да бъде от полза за много възрастни и по-възрастни хора. Колко полезен може да бъде един план обаче зависи от вашето тълкуване на горните плюсове и минуси. Застрахователните планове за дългосрочни грижи могат да ви помогнат да защитите спестяванията си и често не се облагат с данъци. И ако искате да продължите да използвате роднина или приятел като гледач, може да успеете да го направите с този вид застраховка. В същото време премиите за застраховка за дългосрочни грижи могат да се увеличат с времето и дори тогава те може да не покриват всичко, от което се нуждаете. Квалифицирането за план също може да бъде трудно, така че направете проучване преди време. Научете повече тук сега.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР