Предие кралица Елизабет II да почине на 8 септември 2022-а,

...
Предие кралица Елизабет II да почине на 8 септември 2022-а,
Коментари Харесай

Колко богата беше англйската кралица Елизабет II?

Предие кралица Елизабет II да почине на 8 септември 2022-а, беше общоизвестно, че тя е богата. Не беше загадка, че тя притежава голям брой дворци, няколко искрящи диамантени корони, солидно златно пиано, целия Хайд Парк и безусловно всеки един лебед в Обединеното кралство.

Според Forbes, короната, посредством компанията (която в действителност се назовава " Monarchy PLC " ), има близо 28 милиарда $ активи. Бързо броене на другите му активи: Краун Естейт има 19,5 милиарда $, Бъкингамският замък се прави оценка на 4,9 милиарда $, херцогство Корнуол има 1,3 милиарда $, херцогство Ланкастър има 748 милиона $, дворецът Кенсингтън има приблизителна стойност от 630 милиона $ и Crown Estate Scotland има 592 милиона $.
 Бъкингамският замък
Източник:

Бъкингамският замък

Но не всички тези пари принадлежат на английските кралски особи! Част от него принадлежи на английското министерство на финансите. Да вземем за образец Crown Estate.

Crown Estate механически принадлежи на ръководещия монарх (в този случай кралица Елизабет II) по време на неговото ръководство, само че не е негова частна благосъстоятелност, нито е благосъстоятелност на държавното управление. Вместо това се ръководи от външен съвет. Според Forbes, Crown Estate осъществя облаги от £475 милиона през 2020 година, а кралското семейство полава 25 % от тях (тази сума е известна като суверенна субсидия), до момента в който останалите 75 % отиват в английската хазна. Само тази година сумата на безвъзмездната помощ възлиза на в действителност впечатляващите £86,3 милиона. 
 Дворецът Кенсингтън
Източник:

Дворецът Кенсингтън

Оказва се, че кралицата е " печелила " от кралската институция, само че е имала и изцяло обособен набор от активи - единствено нейни. Те включват, само че не се лимитират до персонални вложения, които са " най-вече в акции на английските сини чипове ", в действителност солидна сбирка от творби на изкуството, също толкоз солидна сбирка от бижута и недвижими парцели - в това число Sandringham House и Balmoral Castle.
 Промяната в английската стопанска система по време на Кралица Елизабет II
Промяната в английската стопанска система по време на Кралица Елизабет II

След сложните 50-те години на 20 век, през по-голямата част от 60-те години страната минава в положително икономическо положение

Елизабет II наследи и цялото имение на майка си

Кралицата-майка остави към £70 милиона положение на кралицата, в това число доста значими творби на изкуството. Въпреки че съгласно BBC, Нейно Величество е решила, че най-важните предмети, оставени от майка й, ще бъдат трансферирани в Кралската сбирка, където ще бъдат " държани на доверие за нацията ".

Говорейки за наследени парцели, се споделя, че починалият брачен партньор на кралицата, принц Филип, е оставил имение на стойност към £10 милиона, в това число сбирка от картини на Едуард Сийго, както и 3000 книги.
 Покойната кралица Елизабет II дружно със брачна половинка й принц Филип
Източник:

Покойната кралица Елизабет II дружно със брачна половинка й принц Филип

Кралицата притежаваше и богата сбирка пощенски марки

Според Sunday Times кралицата е имала Кралската филателна сбирка, която се прави оценка на £100 милиона и се състои от марки на Обединеното кралство и Британската общественост.
 Снимка 587560
Източник:

Криела ли е положението си?

Още през февруари 2021 година The Guardian пусна бомбен отчет, в който се твърди, че кралица Елизабет II " сполучливо е лобирала пред държавното управление да промени проектозакон, с цел да скрие от обществеността нейното " смущаващо " персонално благосъстояние ", напомня Cosmopolitan. Очевидно това се е случило през 70-те години на предишния век и е " сложило булото на тайната върху частните дялови участия и вложения на кралицата най-малко до 2011 година "
 Как Кралица Елизабет II ще завоюва милиарди от отдалечаването на Англия от петрола?
Как Кралица Елизабет II ще завоюва милиарди от отдалечаването на Англия от петрола?

В качеството си на притежател на земя и води по крайбрежията на Англия

Но съгласно The Sun, говорителка на Бъкингамския замък " протекция " този отчет, като сподели частично, че " всяко изказване, че суверенът е блокирал законодателство, е просто погрешно ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР