Предиабетно състояние означава кръвната захар да е по-висока, отколкото би

...
Предиабетно състояние означава кръвната захар да е по-висока, отколкото би
Коментари Харесай

Направи този бърз тест и виж какво ще ти покаже

Предиабетно положение значи кръвната захар да е по-висока, в сравнение с би трябвало да бъде, само че към момента не задоволително високи, с цел да се класифицира, като диабет вид 2 без интервенция, предиабет, евентуално ще стане диабет вид 2 в продължение на 10 години или по-малко. Ако имате преддиабет, би трябвало да знаете, че той може да докара до евентуални неподходящи условия за сърцето и кръвоносната система, написа zajenata.bg.

Симптоми на диабет

Тежка жадност

Често уриниране

Хронична отмалялост

Бърза загуба на тегло

Повишен вкус

Проблеми със зрението

Рани, които се лекуват доста постепенно или въобще не заздравяват.

Въпреки това, има и различен метод да се диагностицира преддиабет

. Следващите стъпки са малко управление, с цел да ви помогне да диагностицирате това положение в по-малко от една минута, благодарение на пръстите си и отговори на няколко елементарни въпроса.

Дръжте един пръст при положение, че сте мъж, не дръжте нито един пръст, в случай че сте жена.

Дръжте един пръст при положение, че сте над четиридесет, два пръста, в случай че са повече от петдесет, три пръста, в случай че сте над шестдесет и нито един при положение, че сте под 40-годишна възраст.

Дръжте един пръст, в случай че смятате, че не сте задоволително физически дейни и нито един в случай че смятате, че задоволително се упражнявате.

Дръжте един пръст при положение, че някой в ​​семейството ви има диабет, а нито един в ​​случай, че никой няма тези проблеми в този момент или в предишното.

Дръжте един пръст, в случай че имате проблеми с хипертония и не, в случай че кръвното ви налягане е устойчиво.

Задръжте три пръста при положение, че сте с наднормено тегло, два пръста при положение, че сте по-дебели, в сравнение с би трябвало да бъдете, един пръст, в случай че сте малко по-дебели и нито един, ако имате обикновено телесно тегло.

Ако държите всичките пет пръста, това е знак, че имате преддиабет. Този вид диагностициране на факторите, които множеството откриватели считат, че са свързани с нараснал риск от диабет. Въпреки, че това не значи безусловно, множеството специалисти считат, че това е добър метод да се оцени рискът.

След като приключите с този тест, определете какъв брой пръста държите. Ако пет или повече пръсти, тогава вие евентуално сте в преддиабет. Ако има опция, да имате преддиабет, би трябвало да извършите проучване на кръвта, с цел да се дефинира какъв брой риск имате от развиване на диабет.

Ако се окаже, да има забележителен риск, се пробвайте да извършите някои промени в метода на живот, които ще оказват помощ за понижаване на равнищата на кръвната захар и понижаване на риска от развиване на диабет. Въпреки, че не е напълно тъкмо, доста специалисти допускат, че това е отличен метод за премерване на риска от диабет.

 

belady.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР