Преди всичко не е достатъчно силен контролът върху паричните потоците

...
Преди всичко не е достатъчно силен контролът върху паричните потоците
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Не е достатъчно силен контролът върху паричните средства

" Преди всичко не е задоволително мощен контролът върху паричните потоците и неналичието на интерес какъв е резултатът от тях ", това разяснява в ефира на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова във връзка въпрос на водещия къде " пропадат парите ". Според нея има доста помощи, които се дават на калпак.

  " Да кажем, че имаме обществени помощи за възпитаници в 1,2,3 клас, без да се интересувам дали фамилиите имат тъкмо тези средства, а не повече. Същото е отношението с коледните добавки. Въобще не се интересуваме дали има пенсионери разчитат единствено на прихода от пенсиите или имат и други приходи, само че всички желаеме да раздадем коледни надбавки, тъй като това е социално-отговорни. Има редица помощи, които не са целенасочени. А в това време има хора със сериозна потребност, само че помощта за тях е минимална ", сподели Шалапатова.

" Социалната система е извънредно неглижирана ", сподели още Шалапатова. 

Шалапатова изясни, че се усеща щастлива като министър.

„ Едни от моментите са контактите с екипа с министерство на финансите. Аз се отнасям извънредно отговорно към ресурсите, които влагаме в обществената система. В моята конструкция се споделя обществени разноски, само че не -това са обществени вложения. Когато мислим за този паричен запас като инвестиция, която би трябвало да продуцира резултат,  тогава отношението е по-отговорно. Същото е мнението и на финансовото министерство ".

По думите й нарастването с 400 млн. лева към обществената стратегия не е просто нарастване на разхода, а това са вложения.

 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР