Преди всички избори винаги всичко е било готово по един

...
Преди всички избори винаги всичко е било готово по един
Коментари Харесай

Иван Тодоров от Сиела: Има политика на ЦИК срещу машинното гласуване

Преди всички избори постоянно всичко е било готово по един и същи метод. От позиция на машините не е имало никакъв проблем - това сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Иван Тодоров – акционер в " Сиела " - компанията, която дава отговор за доставката и поддръжката на машините, с които гласуваме.

По думите му, в последно време се основават от ден на ден проблеми пред машинното гласоподаване. Той изясни по какъв начин работят в действителност машините:

" Машините работят с едни ролки от хартия 12 мм в диаметър. От управлението на ЦИК са поръчали на Българска народна банка не 12 мм, не 17 мм, което е максимумът, а 25,5 мм. Това стана на предходните избори през април, казахме, че не може и не би трябвало, че поврежда машините и на тези избори още веднъж, макар че имаха премного време, те поръчаха отново 25,5 мм. "

Заради това противоречие машините все по постоянно се повреждат. Това е една общоприета политика против машинното гласоподаване от страна на управлението на ЦИК, добави проф. Тодоров.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР