Преди време разказахме за правителствен проект на Китай, според който

...
Преди време разказахме за правителствен проект на Китай, според който
Коментари Харесай

Какво става, когато засаждаме нови гори

Преди време разказахме за държавен план на Китай, съгласно който се планува единствено през 2018 година на територията на страната да се засадят над 65 000 кв. км гори.

В Китай, несъмнено, главният претекст за засаждане на дървета са умопомрачителните равнища на замърсяване на въздуха, само че самодейността носи и друга, несметна по стойност изгода.

 Китай засажда 65 000 кв. км гори през 2018 година
Китай знае по какъв начин да се оправи с мръсния въздух

В битка с мръсния въздух

Гората Живулинг в провинцията Шанкси е една от най-големите в страната и е резултат от изкуствено залесяване, което продължава към този момент повече от 20 години. За този интервал над 263 скотски типа са се " нанесли " в дебрите на младите дървета, като 37 от тях са застрашени от изгубване.

Животните наподобява се усещат добре и се радват на положителни условия за размножаване.

Осем от типовете са под първостепенна заплаха (най-високата) от изгубване, а 29 са представители на мощно намалели през последните години типове.

Гората Живулинг е привлякла и най-голямата популация от северно китайски леопарди - 28 на брой. Те разделят хабитата си с други редки типове като златни фазани, червени лисици и оцелоти (вид дребни котки).

At least 28 North-Chinese #leopards, the largest wild population, have been recorded in the past year in the forest area of Ziwuling Mountains in N China’s #Shaanxi, according to State Forestry Administration's Monitoring and Research Center for the Amur Tiger and Amur Leopard pic.twitter.com/LO89ui84s5
— People's Daily,China (@PDChina) June 6, 2018

Случващото се на територията на Китай е удостоверение за това, че засаждането на нови дървета не е просто средство за коригиране на вредите върху климата и атмосферата, нанесени от индивида, само че и метод да запазим изчезващи типове и да им дадем нов дом.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР