Преди време разказахме, че шампоаните, които обещават специални ефекти като

...
Преди време разказахме, че шампоаните, които обещават специални ефекти като
Коментари Харесай

Продуктите за целулит са измама – той не е болест, а белег за полова зрялост - slava.bg

Преди време разказахме, че шампоаните, които дават обещание специфични резултати като укрепване на наличната и покълване на нова коса, махане на пърхота или трайно увеличение на размера са цялостна маркетингова машинация, както сочат изрично последните интернационалните проучвания. Същата работа е с продуктите за целулит. Учените от Съединени американски щати и Русия са единни: кремове, скрабове, специфични четки и разтривки нямат никаква действителна роля за предовратяването или елиминирането на целулита.

Това важи за алените и лилавите горски плодове, пресните сокове от тях, меда и други естествени артикули, които значително дами, че и сякаш професионални спа- и уелнесцентрове пробват да приложат против „ портокаловата кожа”.

Ефектът от всички тези „ хитрини” може да бъде само и единствено плацебо. Тоест, машинация, че сме си помогнали. Освен някакви краткотрайни заглаждания, които обаче рискуват да ни причинят други проблеми.

Ето и лайфхаковете, които сме посветили на тази тематика.

Първото, което би трябвало да знаете е, че щат или не щат от 80 до 98% от дамите в другите страни имат целулит.

Второто, те не „ страдат” от това, защото целулитът не е болест.

Трето, целулитът не е белег за наднормено тегло или затлъстяване, а за полова зряла възраст – демонстрира производството на естроген. Затова го имат и младите дами: стройни, слаби, спортуващи. И отново по тази причина го нямат мъжете – хормонът просто не е характерен за тях. Строежът на кожата на двата пола просто е друг

Четвърто, храната има значение единствено, доколкото т.нар.джънк фууд просто покачва количеството целулит, само че надалеч не е решителен фактор за образуването му, което е изцяло „ програмирано” и естествено.

Използването на четки за изсъхнал масаж форсира кръвообръщението, когато правим придвижванията, само че няма действителен резултат върху целулита, както демонстрират проучванията, обаче въпреки това заплашва с формиране на неприятни инфекции на кожата.

Скрабовете за пилинг срещу целулит също нямат действителен резултат, само че за сметка на това са мощно надценени – себестойността на действителното произвеждане на една опаковка и продажната й цена се разграничават до 30-40 пъти!

Кремовете, също като скрабовете, могат да имат краткотраен резултат на изглаждане на „ портокаловата кожа” – часове до ден, с цел да стане някоя и друга фотография, само че не и дългогодишен. Те обаче крият огромна заплаха от формиране на алергии и варикоза – разширени вени. Последното е доста по-зловещо от целулита на тип, само че голямата разлика е, че съставлява същински здравословен проблем.

От кремовете най-успешен е типът с прибавен кофеин, който съумява да скрие краткотрайно „ портокаловата кожа”, но да се каже, че „ помага” е най-меко казано мощно пресилено, потвърждават учените.

Масажът с мед – превъзходен естествен артикул, има някакъв лифтинг резултат върху кожата, заглажда, разпуска мускулите, само че не е вълшебна пръчица, че да махне задълго, а още по-малко – вечно, целулита. Ефектът му е маскировъчен.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР