Преди време българската отбранителна компания Hades Defense Systems съобщи за

...
Преди време българската отбранителна компания Hades Defense Systems съобщи за
Коментари Харесай

Български дронове-камикадзе NEM-600 влизат на въоръжение в Украйна още тази година

Преди време българската отбранителна компания Hades Defense Systems заяви за началото на всеобщото произвеждане на дрон камикадзе, поръчан от украинска страна, написа интернет-ресурсът " Рибар “, представен от " Фокус ".

Става дума за безпилотния летателен уред NEM-600, който е предопределен за заличаване на бронирани цели. Според представители на Hades всички проби към този момент са завършили и компанията е подготвена да стартира производството на дронове през юни тази година. Също по този начин, допуска се, NEM-600 ще се доставя освен на Украйна, само че също и редица други евентуални клиенти.

Hades Defense Systems е млада българска компания, основана през 2021 година Все още не е допустимо да се каже сигурно дали те са основали лично произвеждане на дронове от нулата или ще сглобяват ръчно дронове от елементи от различен производител и ще ги доставят на въоръжените сили на Украйна под личната си марка. Както и да е, с огромна степен на възможност новите БПЛА ще попаднат на територията на Украйна още тази година.

 

Ето какво написа на уеб страницата на компанията за дрона Nemesis:

Nemesis е безпилотен летателен уред (UAV) камикадзе с реактивно задвижване, предопределен да се бори с необятен набор от бронирани цели, кадърен да пробие до 800 mm ролкова хомогенна ризница (RHA) с инсталираната на носа HEAT бойна глава. Системата е годна за обслужване във всички райони и метеорологични условия, в това число градски региони, и с акуратност на попадение до 0,5 метра, тя може да достави потребния си товар с хирургическа точност, като минимизира съпътстващите вреди.

При оптималната скорост до 450 км/ч и оптималната надморска височина от 6000 метра, NEM-600 превъзхожда системите за муниции, основани на витло, както и множеството дронове-камикадзе с реактивно задвижване.

С информационен обсег от 50 км и отдалеченост на полета от 70 км, Nemesis е съвършен за тактически интервенции отблизо разстояние и елиминиране на стратегически цели. Излитането се реализира посредством катапултно устройство за изстрелване, което разрешава бързо и дейно разрастване на бойното поле, или от земята, или посредством мобилни платформи.

Веднъж във въздуха, NEM-600 има няколко тактически функционалности, като да вземем за пример режим „ Следване на терена “ на ниска надморска височина и висока скорост, с цел да предотврати радарно разкриване и ориентиране. Оборудван с функционалности за циркулиране покрай задачата, програмируеми траектории на полета и режими на автопилот и ръководен полет – Nemesis е многофункционален и може безпроблемно да бъде въведен в съществуващите арсенали, с цел да отговори на актуалните защитни потребности.

Дронът е планиран и създаден с голям брой вградени радарни ограничения за отбрана. Има компактна рамка с дребна отразяваща повърхнина и обсег на крилете от 3500 мм (предлага се и по-малък вид от 2500 мм), тяло, направено напълно от транспарантни за радиовълни материали-. Изолация, абсорбираща радиовълните, е приложена към всички вътрешни железни и електронни съставни елементи – за реализиране на малко или никакво отражение към вражеските радарни системи.

В комбиниране с ниската надморска височина, високата скорост и високата маневреност на дрона – Nemesis е извънредно сложен за разкриване и прихващане.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР