Преди тях Магдалинчев бе представляващ ВСС по предишното законодателство. Номинацията му

...
Преди тях Магдалинчев бе представляващ ВСС по предишното законодателство.
Номинацията му
Коментари Харесай

След промените в Конституцията: Магдалинчев смени Магдалинчев във ВСС

Преди тях Магдалинчев бе представляващ Висш съдебен съвет по предходното законодателство.

Номинацията му беше първата издигната, само че срещна съществени рецензии от част от членовете на Съвета.

Заради тях Магдалинчев разгласи, че не желае името му да бъде обсъждано, само че откакто никой от останалите правосъдни кадровици не пожела да бъде номиниран, премисли решението си.

" Поради това, че времето е малко и мъчно би могло всеки, който заеме тази позиция, да навлезе в нещата незабавно, отдръпвам отхвърли си. Надявам се да е за положително ", съобщи той.

Органът, който отсега нататък ще сплотява новите Висш правосъден и Висш прокурорски съвет, се събра за пръв път след влизане в действие на последните конституционните промени в главата " Съдебна власт ". Съгласно същите конституционни промени, двата обособени съвета би трябвало да изберат кой да ги съставлява. Единодушно членовете на Висшия прокурорски съвет избраха това да е Стефан Петров, само че номинацията на Боян Магдалинчев за представляващ Висшия правосъден съвет предизвика остри разногласия и персонални нападки.

Преди да отсрочи полемиката, ръководителят на Върховния касационен съд Галина Захарова прикани за усмиряване на пристрастеностите. 

" Ако не успеем да се оправим с тази задача, тогава явно всички би трябвало на секундата да станат и да си тръгнат. Аз ви приканвам да се върнем на въпроса, който би трябвало да разгадаем, като проявим възприятието на отговорност и напуснем бойното поле на персоналните връзки, изясняване на взаимоотношения. При разрешаването на някои въпроси не би трябвало да има нищо персонално ", съобщи тя.

Заседанието на Висшия правосъден съвет ще бъде възобновено след края на съвещанието на Общото заседание.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР