Преди церемонията по награждаването на победителките от провелото се през

...
Преди церемонията по награждаването на победителките от провелото се през
Коментари Харесай

Гимнастическият свят се преклони пред паметта на украинската гимнастичка, чиито мечти угаснаха в 27 ден от войната

Преди церемонията по награждаването на победителките от провелото се през уикенда съревнование Световната купа, цялата зала стана на крайници, а сълзите по очите на всички се стичаха при загатна за украинската гимнастичка.

„ Съжалявам, че би трябвало да държа тирада преди да стартира надпреварата, само че ние би трябвало да знаем какво се случва в света. Миналият месец трябваше да има събитие по художествена гимнастика в Киев. Подобно на доста девойки, които през днешния ден са тук за тази Световна купа, едно младо момиче, доста обещаваща гимнастичка, мечтаеше за надпреварата в Киев – 11-годишната украинска гимнастичка Катерина Дяченко. Тя беше убита при обсадата на Мариупол, дружно с татко си. Останалата част от фамилията й също почина няколко дни по-късно “, напомни трагичните събития президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе от Япония.

„ Всичко това ме прави доста печален, тъй като както постоянно съм казвал, ние всички сме част от фамилията на гимнастиката. И без значение от националността си, всички гимнастички са мои, наши, ваши, общи деца. Моля, присъединете се към мен в миг на безмълвие и молебствия за Катя, нейното семейство и всички почтени жертви на войната “, прикани той и цялата зала притихна.

„ Всички се надяваме, че скоро ще пристигна денят, когато мирът ще бъде възобновен и че нищо няма да попречи на всички млади Катерини на този свят да преследват фантазиите си “, приключи Ватанабе.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР