Преди цели 50 години от сцената на Оскарите е произнесена

...
Преди цели 50 години от сцената на Оскарите е произнесена
Коментари Харесай

Когато и Оскарите трябва да се извиняват

Преди цели 50 години от сцената на Оскарите е произнесена въздействаща тирада в символ на митинг против отношението на филмовата промишленост към индианците. Чак в този момент обаче от Академията се извиняват за прочувствената контузия, което е трябвало да понесе актрисата, която е изрекла думите.
 Уил Смит, Джейда Пинкет Смит и първата им обществена поява дружно след шамара на Оскарите
Уил и Джейда Смит след шамара на Оскарите

Двамата за първи път са видяни на обществено място

Тя се споделя Сачин Литълфедър и е индианка, която през 1973 година изнася протестната си тирада по време на награждаването с Оскари. На церемонията тя отхвърля да одобри статуетката за Марлон Брандо, отредена му за най-хубав артист в паметния филм " Кръстникът ".

Самият Брандо взема решение да изпрати на сцената 26-годишната тогава Сачин. Тя произнася прочувствени думи в символ на митинг против отношението на филмовата промишленост към индианците, които публиката приема със комбинация от комплициране, освирквания и овации.

Индианската актриса изяснява още, че Брандо не е имал желание да одобри премията си точно заради неприятното отнасяне на коренното американско население.

А извинението за това от страна на Академията идва чак 50 години по-късно. Дейвид Рубин, някогашният президент на Академията, е изпратил писмо на Сачин Литълфедър още през юни тази година, като в този момент то е било оповестено и обществено. В него речта от 1973 година на актрисата е избрана като " мощно изказване, което продължава да припомня за нуждата от почитание и значимостта на човешкото достолепие ".

" Вредата, която претърпяхте поради тази тирада, беше неоправдана и несправедлива. Емоционалното задължение, през което сте минали, и цената за личната ви кариера в нашата промишленост, са непоправими. За това сервира нашите най-дълбоки извинения, както и откровеното ни удивление ", се споделя още в писмото.
 Снимка 584469

И евентуално тъй като от Академията са решили, че просто едно опрощение не е задоволително в тази ситуация, са се захванали с организацията на събитие, озаглавено " Вечер със Сачин Литълфедър ". То е оповестено като " доста специфична стратегия за диалог, размисъл, излекуване и празнуване " дружно с актрисата и деятел и ще се организира в музея на Академията на 17 септември, написа Entertainment Weekly.

Както и се чака, Сачин ще има съществена роля в събитието, откакто към този момент е приела извинението.
 Крис Рок, Уил Смит, извинението на артиста и ще го одобри ли комедиантът
Ще одобри ли Крис Рок извинението на Уил Смит

Какво настояват източниците

" Ние, индианците, сме доста търпеливи хора - минали са единствено 50 години! Трябваше да запазим възприятието си за комизъм през цялото това време. Това е нашият способ за оцеляване ", споделя актрисата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР