Преди три седмици предупредих за дървеници. Хубавата новина е, че

...
Преди три седмици предупредих за дървеници. Хубавата новина е, че
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Дървениците не могат да предадат опасни заболявания

" Преди три седмици предизвестих за дървеници. Хубавата вест е, че дървениците не могат да предадат някакво рисково заболяване. Както да вземем за пример въшките и бълхите могат да предадат. Дървеницата първо нервира доста, алергизира кожата, където е ухапана, може да бъде инфектирана доста неприятно с бактерии, които са по нашата кожа ". Това съобщи епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев в студиото на " Събуди се ".

" Те са проблем на разнообразни страни. 2019 година излезе една директива в Германия, а през 2020 година във Франция, за това по какъв начин да вземем ограничения против дървеници. Когато отсядаме
в хотел, да речем, или сядаме в пътнически вагон, първо би трябвало да огледаме дървените структури, сглобките, дали има дървеници или дали има най-важното - останки от техните изпражнения ", посъветва професорът.

Според него дървениците са известни с това, че отделят субстанции, които притеглят други дървеници. " Другото нещо, което е забавно, е, че дървениците могат да бъдат примамени. Около постелята, към леглото, се поставят сухи листа от фасул. Дървениците се притеглят от тези листа и сутринта листата се метат, събират се и се горят ", описа той.

Той разясни по какъв начин да разпознаем захапване от дървеници: " Обикновено то е в места, на които дървеницата е била в облеклата. Това е по корема, по гърба, по долната част на гърба, и нормално е обвързвано с доста мощен сърбеж. Трябва да внимаваме да не разнараним кожата, тъй като може да се инфектира доста неприятно ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР