Преди три години Sandstorm представи първия кросоувър, направен в ОАЕ,

...
Преди три години Sandstorm представи първия кросоувър, направен в ОАЕ,
Коментари Харесай

Вижте арабската версия на Toyota Land Cruiser, направена с китайски възли и агрегати, която се появи в Русия

Преди три години Sandstorm показа първия кросоувър, изработен в ОАЕ, който бе наименуван Alreem. Това обаче не е истинска разработка на локален авто производител.

Арабите взимат за основа китайския Guangdong Foday 7, който от своя страна е построен върху елементите на остарялата Toyota Land Cruiser Prado. Telegram каналът " Руски автомобил " сподели, че един образец от арабския кросоувър към този момент се е озовал в Русия. Как колата е пристигнала до там и кой е решил да закупи сходен другоземен автомобил не се прецизира.

`Вижте

По време на дебюта на Alreem през 2019 година всичко, което се знаеше, беше, че Sandstorm има намерение да създаде хиляда от тези машини през първата година и по-късно да усили производството до шест хиляди годишно. Разработчиците обявиха, че моделът е основан на " съвременна платформа, приспособена към изискванията на Близкия изток отвън пътя ".
`Вижте

Арабският кросоувър се задвижва от двулитров бензинов мотор с мощ 215 конски сили, който работи в тандем с петстепенна механична трансмисия. Задвижването може да бъде предно или 4х4. Окачването е без значение на двойни носачи, а задните спирачки са барабанни.

Като част от презентацията беше оповестена и цветовата палитра, включваща черни, сиви, сребристи, златни и перлено бели нюанси. По отношение на размерите Alreem е съпоставим с Toyota Land Cruiser Prado: доближава 4.7 метра дължина с междуосие от 2.8 метра. Японският SUV е единствено с няколко сантиметра по-дълъг, а дистанцията сред осите е същото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР