Преди три години Мизия пострада тежко от наводнение. Хората се

...
Преди три години Мизия пострада тежко от наводнение. Хората се
Коментари Харесай

Хората от потопена Мизия: Никой не дойде, никой не помогна

Преди три години Мизия пострада тежко от наводняване. Хората се усещат забравени, а пари са получили единствено да разчистят руините на къщите си.
От дома на Детелина Кръстева към този момент нищо не е останало. Къщата им е имала четири стаи, таванска стая, а в този момент – голо небе. Никой не пристигна да види, най-малко да види какво е станало, от кметството дори”, споделя тя.„ Получихме 3000 лв., които ги дадох да почистим. Аз си направих организацията да дойдат фадромите”. Плаче ни се не, ами не знам какво ни идва да вършим, нито можем да спим със брачна половинка ми, нито нищо, единствено една разтуха са ни децата, в случай че не са децата, от дълго време де сме починали, споделя тя по БТВ.

„ Ако имаше страна, щеше да има най-малко малко грижи за тоя народ, само че виждам, че за некои има. В Хитрино виждам към този момент вършат къщи, ние не искахме напълно да ни създадат, ма най-малко една стая, кулоар и баня, единствено това на нас, пенсионерите ни беше задоволително. Ние все едно, че сме, изключително в Северозапада, все едно, че сме забравени от Господ”, добавя Детелина. Язовирите наоколо са към момента рискови и все по този начин не са ремонтирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР