Преди три десетилетия, когато огромните богатства на Amazon все още

...
Преди три десетилетия, когато огромните богатства на Amazon все още
Коментари Харесай

Можете да купите родното място на Amazon, където Безос прави първата си продажба за България

Преди три десетилетия, когато големите благосъстояния на Amazon към момента не бяха в джоба Джеф Безос, той се реалокира в наета къща с три спални в предградията на Сиатъл. Сега обаче тази къща е на пазара, а вие можете да станете неин притежател.

Заедно със брачната половинка си по това време, Макензи и шепа другари, Безос реши, че гаражът е най-хубавото място за офиса им. Но те се нуждаеха от бюра. Пестеливият Безос незабавно се насочва към магазин за мебели по пътя и купува порти. Те бяха по-евтини. След това самичък им прибавя крайници.

Днес незабележителният фамилен дом на 10704 NE 28th Street в Bellevue се продава за 2,28 милиона $

Таражът и връзката му с един от най-богатите хора в света е може би главната му атракция. Именно там Безос оповестява, че е направил първата си продажба. А тя, както е известно, идва от България.

И до през днешния ден чиновниците на Amazon употребяват бюра, за които се твърди, че са въодушевени от вратите.

„ Те да знак на харченето на пари за неща, които имат значение за клиентите, и срещу харченето на пари за неща, които не са свързани с тях “, сподели Безос през 1999 година

Петият чиновник на компанията, Нико Лавджой, си напомни бюрото си от 90-те години в обява в блог. По това време централата на Amazon беше до заложна къща и борса за игли за хероин.

„ Случайно се озовахме от другата страна на улицата против Home Depot “, написа Лавджой. „ Безос прегледа бюрата за продажба и вратите за продажба. Вратите бяха доста по-евтини, тъй че той реши да купи врата и да й сложи крайници. Много от нещата, които вършим, са неприятни по природа, стига неприятното решение да работи. “

Друга част от легендата на Amazon, обвързвана с къщата, е, че в миналото е имала пощенска кутия, по-голяма от нормалното

Тя е била нужна с цел да обработва каталозите с книги, които са получавали, с цел да зареждат своята започваща онлайн книжарница.

Обява от вкъщи гласи:

„ Добре пристигнали в родното място на Amazon. Джеф Безос основава Amazon в скромния гараж на тази къща в Уест Белвю през 1994 година Внимателно преустроен през 2001 година, с цел да предложи съвременен комфорт и жанр, домът може да се похвали с голяма страхотна стая, страхотна кухня от гранит и клен, с естествена светлина от капандури. “

34-годишната Наташа Улф, която разхождала кучето си отвън парцела, сподели, че няма визия за връзката му с създателя на Amazon.

„ Знаех, че са почнали в гараж, само че не в този гараж “, споделя тя.

През януари 2019 година Безос и неговата 25-годишна брачна половинка Макензи Скот оповестиха, че се развеждат

По-късно същата година беше оповестено, че Скот трябваше да получи 25 % от акциите на двойката в Amazon като част от съглашение, на стойност към 38 милиарда $ по това време.

60-годишният Безос, чието положение се прави оценка на 175 милиарда $, остава изпълнителен ръководител на Amazon, само че се отдръпна като неин основен изпълнителен шеф през 2021 година Той също по този начин основа аерокосмическия производител Blue Origin Enterprises, а през 2013 година купи Washington Post. Негова партньорка е 54-годишната Лорън Санчес.

През 2023 година той разгласи, че напуща Сиатъл след съвсем 30 години и открива главната си база в Маями. Наккопо той купи две първокласни имения в Маями Бийч на стойност 68 милиона и 79 милиона $.

Оказа се, че той има цели осем парцела в региона на Сиатъл, в това число няколко в извънредния полуостров Hunts Point. Те бяха покрай големия дом на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс на брега на езерото Вашингтон.

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Живот 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР