Преди това тя била блъсната на кръстовището от автомобил, управляван

...
Преди това тя била блъсната на кръстовището от автомобил, управляван
Коментари Харесай

Роботакси прегази жена в Сан Франциско

Преди това тя била блъсната на кръстовището от автомобил, ръководен от човек

Инцидент с роботаксито Cruise изостри въпроса за сигурността на самоуправляемите коли (снимка: Cruise / X)

Роботаксито Cruise влезе в новините, откакто по-рано тази седмица самоуправляващата се кола прегази пешеходец в Сан Франциско. Първо обаче дамата е блъсната от друга кола, а водачът е избягал от мястото на случая. 
още по темата
Жената е настанена в болница в сериозно положение. Докато тя пресичала улицата, я блъска кола, ръководена от човек, след което е прегазена от роботакси без водач, което стопира върху нея, споделя за случая InsideEVs.

Пострадалата жена е пресичала кръстовището, когато светофарът светнал зелено за роботиксито и още един автомобил. В изказване, оповестено в своя  X акаунт, Cruise, благосъстоятелност на General Motors, съобщи, че дамата е била на пешеходната пътека, макар че полицейското ръководство на Сан Франциско не може да удостовери тази информация.

“Приблизително в 21:30 ч. на 2 октомври пешеходец беше блъснат от транспортно средство, ръководено от хора, до момента в който се движеше отляво на безпилотния автомобил Cruise. Първоначалният удар е мощен и пешеходецът се озовава непосредствено под колелата на Cruise. Колата набила внезапно спирачки, с цел да понижи удара. Шофьорът на другото транспортно средство е избягал от местопроизшествието, а Cruise е оставен на място по искане на полицията. Работим интензивно с полицията, с цел да помогнем за идентифицирането на отговорния водач ”, гласи публично изказване на компанията.

Свидетели видели жена, блокирана под Chevrolet Bolt EV Cruise, и я чули да крещи. Пожарникарите от Сан Франциско употребявали хидравлични принадлежности, с цел да вдигнат колата и да стигнат до дамата, която е откарана в болничното заведение с „ голям брой пострадвания ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР