Преди това дясноцентристкият блок на Макрон успя да прокара законопроекта

...
Преди това дясноцентристкият блок на Макрон успя да прокара законопроекта
Коментари Харесай

Франция увеличава пенсиите и заплатите

Преди това дясноцентристкият блок на Макрон съумя да прокара законопроекта през долната камара на френския парламент, като част от антикризисната си стратегия. Според AP и Reuters, годишната инфлация във Франция е 6,5% - относително ниска за Европейски Съюз (8.9% през юли), само че въпреки всичко засягаща ежедневните разноски на французите.

Новият закон планува повишение на пенсиите и някои обществени стратегии с 4%. Заплатите на държавните чиновници ще пораснат с 3,5%. Държавата ще ограничи нарастването на наемите с до 3,5%, а държавно финансираната отстъпка от 18 евроцента на литър гориво ще бъде увеличена на 30 цента през септември и октомври. Ще бъдат удължени и настоящите в този момент тавани на цените на природния газ и електрическата енергия.

В допълнение, пакетът разрешава на частни компании да оферират годишни необлагаеми бонуси на чиновниците си в размер до Евро 6000 евро – шесткратно нарастване на настоящия предел от Евро 1000. Освен това законът планува опцията за реквизиране на централи за произвеждане...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР