Преди Tesla да стъпи на краката си, най-популярният електромобил в

...
Преди Tesla да стъпи на краката си, най-популярният електромобил в
Коментари Харесай

Renault признава, че трябва да се приспособи към ценовата политика на Tesla

Преди Tesla да стъпи на краката си, най-популярният електрически автомобил в света беше Nissan Leaf, а Renault, работейки с японски сътрудник, можеше да създаде лична гама електрически автомобили. От началото на тази година Tesla към този момент съществено понижи цените на личните си електрически транспортни средства няколко пъти, вследствие на което представителите на Renault са принудени да признаят, че би трябвало да се приспособяват към съперника си.

Главният изпълнителен шеф на френско-японския алианс на Renault, Фабрис Камболив, сподели пред Reuters: „ Ние проучваме страна по страна, пазар по пазар, с цел да разберем какво равнище на конкурентоспособност би трябвало да поддържаме, с цел да останем в играта. “ През първото тримесечие на тази година продажбите на Renault се покачиха с 9% в стойностно изражение, защото опитът за преструктуриране на продажбите в интерес на най-печелившите модели стартира да дава плодове след четиригодишен интервал на спад в приходите.

Според представителя на френската марка, за съперниците намаляването на цените на продуктите на Tesla е сигнал за събуждане. Обемът на продажбите на електрическата версия на Renault Megane внезапно се усилиха през март, макар че компанията не даде обилни отстъпки за този модел. Във Франция, Tesla Model 3 стартира от 41 990 евро след скорошни понижения на цените, до момента в който противникът Megane е единствено с 10 евро по-скъп.

Както изясни ръководителят на марката Renault, пониженията на цените на Tesla са абсолютно предизвикателство, защото изискват наблюдаване на личните разноски и в това предизвестие се вслушаха всички на пазара на електрическите автомобили. През първите три месеца на тази година Renault съумя да продаде 354 545 автомобила. През предходната година приходите на цялата група са намалели с 5,9%, основно заради отдръпването на марката от съветския пазар. Директно Renault загуби до 9,4% от годишните си доходи, демонстрирайки отрицателна наклонност за четвърта поредна година. За френския производител, концентрирането върху продажбите на електрически автомобили може да бъде избавление от намаляващите облаги, само че съперникът Tesla пречи тази тактика да бъде приложена без спомагателни проблеми.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР