Преди шест месеца федералното правителство на Германия обяви, че ще

...
Преди шест месеца федералното правителство на Германия обяви, че ще
Коментари Харесай

Spiegel: Танковете Leopard 1A5 са толкова стари, че Украйна отказа да ги приеме

Преди шест месеца федералното държавно управление на Германия разгласи, че ще достави на Украйна повече от 100 по-стари танкове Leopard 1A5. Според информация на Der Spiegel  сега се появяват обилни проблеми с плана.

Според изданието преди няколко дни Украйна е изпратила група експерти в полския град Жешов, с цел да инспектират немските танкове Leopard, предопределени за Въоръжените сили на Украйна, цитира РБК–Украйна. На място се откри, че техниката към този момент е мощно износена по време на образованието на украинските бойци в Германия и се нуждае от ремонт.

В същото време, както прецизира Spiegel, няколко от десетте танка Leopard 1A5, които към този момент са предадени на Украйна през юли, са отказали заради сходни проблеми.

Германия даде обещание да трансферира повече от 100 Leopard 1A5 на Украйна. Тези танкове са изтеглени от въоръжение на Бундесвера преди към 10 години. Но защото доста модели към момента бяха на склад, експертите бяха инструктирани да ги приведат в работно положение допустимо най-скоро.

" Проблемите, които се появиха, демонстрират, че доста погрешно е направено планирането на доставката на танкове. Още скоро след вземането на политическото решение за доставката на танкове, стартира да се приказват, че могат да се плануват проблеми с поддръжката и доставките на аварийни елементи “, написа немското издание.

Сега Берлин желае бързо да образова украински техници, тъй че да могат независимо да поддържат Leopard 1 в положително положение и да правят дребни поправки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР