Преди шест години в репортаж на bTV ви показахме показа

...
Преди шест години в репортаж на bTV ви показахме показа
Коментари Харесай

Има ли опасни виадукти у нас?

Преди шест години в репортаж на bTV ви показахме сподели най-високият виадукт у нас край Бебреш. Тогава специалист разяснява, че оборудването се нуждае от сериозен ремонт, защото е почнал развой на разяждане.

Инж. Александър Тодоров от Института по пътища и мостове изясни, че ремонт на оборудването е осъществен през 2015 година и всички рекомендации са изпълнени. Той е безапелационен, че сега няма място за терзание и мостът е сигурен.

Според него не може да се прави съпоставяне с нещастието с моста в Италия, защото структурите на двете уреди са тотално разнообразни.
Заради нещастието край Генуа: Извънредно състояние в Италия за 12 месеца Правителството деблокира 5 милиарда евро от националния фонд за изключителни обстановки
Той увери, че у нас има надзор върху сигурността на мостовете и те навреме се ремонтират, в случай че това е неотложно.

Инж. Петър Кичев от Камарата на инженерите изясни, че заради нападателната среда, с която се обработват пътищата зимно време, се постановат поправки през няколко години на тези уреди.

Той също е взел участие в ремонта на виадукта край Бебреш. По думите му оголени арматури и паднали бетони, каквито се виждат на този мост, са неприемливи. При съществуването на такива проблеми те би трябвало да бъдат затворени, предизвести специалистът.

По думите му на Автомагистрала „ Хемус” – сред тунел Витиня и втория тунел, всички уреди са за ремонт. Не мога да кажа, че са рискови, само че има известна доза риск, посочи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР