Преди шест години - през 2012 г., на сцената на

...
Преди шест години - през 2012 г., на сцената на
Коментари Харесай

Александрина Симеон: Животът е като вода

Преди шест години - през 2012 година, на сцената на джаз фестивала в Банско за първи път пред българска аудитория излезе Александрина Симеон . Тя живее от шестгодишна в Германия, само че все пак приказва и пее на български. На тазгодишния 21-ви джаз фестивал в Банско още веднъж ще бъде посетител, като в квинтета й ще има нов член - джаз тромпетистът Бени Браун, който работи в Хамбург, само че е от Шотландия. 
В Банско ще бъде и българската премиера на най-новия албум на Александрина " Ocean tales ". За него тя споделя, че е въодушевен от морето и родния й град Варна. А морето за Александрина е като живота - има приливи и отливи, ту се усещаме добре, ту - не. Затова и името на албума е " Ocean tales " ( Разкази за океана (за морето):

Не постоянно тези разкази би трябвало да са свързани с морето, по-скоро това е самият живот, който за мен е като вода.

Александрина Симеон е родена във Варна, само че от дете живее в Германия. През годините не е не запомнила родния си език. Казва че това е с помощта на майка й, която постоянно е държала да приказва добре български. Любовта си към музиката изяснява с обстоятелството, че от дребна доста обича да слуша джаз. Ела Фицджералд и Сара Вон са певиците, от които се въодушевява. Избира да стане певица, тъй като човешкият глас е нещо доста самостоятелно. Гласът е инструмент, който носим в себе си. Чрез него можем да предадем своето въодушевление на публиката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР