Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите

...
Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите
Коментари Харесай

Семейство търси помощ, за да възстанови опожарения си дом

Преди седмица голям пожар унищожи фамилна къща в Бобошево . Щетите са големи, а хората разчитат на дарения, с цел да възстановят дома си.

„ Все още не знаем от кое място да тръгнем. Добре, че никой не живее в тази къща насреща, употребяваме на съседите гаража, с цел да изнесем това, което е останало и да го приютим някъде на сушина ”, описа пред Славянка Граховска.

Пожарът в Бобошево разделя едно семейство. А спомените се трансформират в мрачен пушек.

„ Свекърва ми и щерка ми живеят при родственици. Ние с мъжа ми спим в една стая долу, като на полеви условия. Всичко е намерено, на всички места вали. Най-важното е, че сме живи и здрави и си даваме кураж един на различен ”, сподели дамата.

Семейната къща е ремонтирана главно преди 5 години. След огнения пъкъл вътре съвсем всичко е унищожено. Версия за аргументите за пожара още няма.

„ Никой не чака такова нещо да му се случи. За страдание, българите постоянно не застраховаме имуществото си, а в последно време се случват от ден на ден и повече сходни произшествия ”, показа Славянка.

За възобновяване на къщата са нужни към 100 000 лв.. В Бобошево всеки ден в разчистването на още тлеещите остатъци се включват разнообразни хора, обединени от желанието да оказват помощ.

„ Мислех, че няма доста положителни хора на този свят, само че съм бъркала, тъй като има ужасно доста такива ”, сподели дъщерята на Славянка - Бетина Граховска.

Семейството е разкрило дарителска сметка. В нея единствено за два дни са събрани 5000 лв..

Всеки, който желае да помогне, може да го направи по следния метод:

UNICREDIT BULBANK

Титуляр: Бетина Ивайлова Граховска

IBAN:BG09UNCR70001524012789

BIC:UMCRBGSF
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР