Преди седмица НАП обяви, че премахва възможността за плащане на

...
Преди седмица НАП обяви, че премахва възможността за плащане на
Коментари Харесай

Местни данъци вече могат да се плащат през платформата на Министерство на електронното управление

Преди седмица Национална агенция за приходите разгласи, че отстранява опцията за заплащане на локалните налози през своята платформа. Това към този момент ще може да става през портала за услуги на Министерството на електронното управление – https://egov.bg/.

Достъпът до Единния портал за електронни административни услуги е с дипломиран електронен автограф (КЕП), мобилен автограф КЕП, ПИК на Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт, напомнят от министерството.

С една транзакция може да се заплаща едно или няколко отговорности, като заплащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина. За заплащанията няма да има такси и комисионни.

Председателят на комисията по електронно ръководство Божидар Божанов напомни, че заплащанията през портала egov.bg се случват от много време, само че предизвести, че „ потребителският интерфейс е ужасяващ “ и даде подробна директива по какъв начин да се влезе в уеб страницата:

Отваряте egov.bgНатискате „ Вход в Моето пространство “ (горе вдясно)Отваряте „ Проверка на отговорности “ (менюто вляво)Слизате до 3-тата секция „ Проверка на отговорности за локални налози и такси “ и натискате „ Продължи “Изчаквате да се заредят всички общини и избирате „ Към заплащане “Разрешавате pop-up-ите на браузъра, тъй като страницата за заплащане се отваря в pop-up незнайно защоИзбирате кои отговорности да платите и плащате с карта

„ Очевидно това е неприятен UX (потребителско изживяване). И откакто МЕУ е знаело, че Национална агенция за приходите стопира опцията за заплащане, изключително за някои от най-големите общини, включително Столична, изключително в сезона на заплащането на локалните налози и такси, е следвало да комуникира ясно по какъв начин и къде се заплащат налози, в това число да съгласува с Национална агенция за приходите известието им “, разяснява Божанов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР