Преди се смяташе, че техническите умения са най-важното нещо, което

...
Преди се смяташе, че техническите умения са най-важното нещо, което
Коментари Харесай

Търси се емоционално интелигентният лидер!

Преди се смяташе, че техническите умения са най-важното нещо, което би трябвало да има един водач. Макар че техническата подготвеност продължава да е значима и през днешния ден, тя значително към този момент се смята за базово равнище, без което възможностите ви да сходен пост са оскъдни. Освен това доста работни места към този момент са толкоз комплицирани, че водачите по този начин или другояче би трябвало да разчитат на екип от способени хора. Ако обаче не са положителни комуникатори, не могат да си сътрудничат дейно с другите или да основават просвета, която предизвиква и развиването на личния състав, техните механически умения сами по себе си няма да им оказват помощ да стигнат надалеч.

По тази причина прочувствената просветеност е сериозна за водачеството. Лидерите задават тона на своята организация. Ако им липсва прочувствена просветеност, това ще се отрази отрицателно на ангажираността на чиновниците, удовлетворението, текучеството и в последна сметка финансовото положение на тяхната организация.Добрата вест е, че прочувствената просветеност не е статична. Тя може да бъде усвоена и развита, като по този начин водачите усилват своя капацитет. Ето 7 неща, които да търсите в прочувствено интелигентните водачи:

Те са откровени

Емоционално интелигентните водачи са откровени, почтени и достоверни. Те демонстрират непрекъсната религия в своята работа, в работата на своите сътрудници и в триумфа на своята организация. Искрената поддръжка от водачите може да помогне на една организация през сложни времена. И в случай че тази откровена поддръжка липсва от един водач, за другите е мъчно да запазят своята религия в това, което вършат.

Те са подготвени да излязат от зоната си на комфорт

Растежът и развиването изискват да продължим да разширяваме границите на зоната, в която се усещаме удобно. Емоционално мощните водачи осъзнават това и не престават да предизвикват хората към тях да надграждат върху това, което към този момент знаят и с което са осведомени. Емоционално интелигентните водачи осъзнават, че смяната е непрекъсната и че техният триумф, триумфът на хората им и триумфът на организацията изисква непрекъснат прогрес и корекции.

Те умеят да управляват страстите си

По време на компликации и рецесии чиновниците търсят насоки от своите водачи. Те желаят да знаят какъв брой сериозна може да е обстановката и по какъв начин би трябвало да реагират. Осъзнавайки това, от решаващо значение е водачите да могат да показват външно успокоение и да запазят хладнокръвие,. Дори и да нямат незабавни решения, прочувствено интелигентните водачи са в положение да запазят успокоение, когато са изправени пред компликации. Това може да помогне на екипа им да концентрира силата си върху намирането на решения, вместо излишно да губи време и старания за паники и безпокойствие.

Те са достоверни когато и да е

Емоционално интелигентният водач постоянно е наясно с желанията си. Това значи, че чиновниците не би трябвало да се тормозят за дешифрирането на известия от управлението. Тези водачи държат подчинените си добре осведомени за задачите и претекстовете на организацията. Автентичните прочувствено интелигентни водачи споделят колкото могат повече с хората си когато и да е и чакат същото от другите в своя кръг. Те не изпитват потребност да крият неща от другите или да прикриват грешките си. Те се отнасят към всички еднообразно, без значение от тяхната позиция в работата или в живота.

Те основават връзка с другите на човешко равнище

Емоционално интелигентните водачи са наясно с страстите си и не се опасяват да ги показват, когато е подходящо. Те са наясно по какъв начин страстите въздействат на всичко, което вършим, и умеят да разчитат страстите на другите, както на самостоятелно, по този начин и на групово равнище.

Те не разрешават на неуспехите да ги извадят от пътя

Много рядко нещата вървят напълно по проект. Провалите и неуспехите са неизбежна част от пътя към всичко, което си коства да се направи и което в последна сметка се трансформира в триумф. Емоционално интелигентните водачи чакат да има спънки и се приготвят прочувствено за тях. Те си взимат поука от неуспехите и не одобряват неуспехите персонално.

Те не се отдават на негативизъм

Всеки има моменти, когато желае да се оплаква и няма предпочитание да бъде положителен. Емоционално интелигентните водачи не са ваксинирани против тези усеща. Те обаче в никакъв случай не им разрешават да открият непрекъснато местопребиваване в тяхното схващане. Докато прочувствено интелигентните водачи са отворени и поддържат другите изразяването на техните усеща, те се дистанцират от хора, които хронично се оплакват или са непрекъснато отрицателни. Хората, с които се заобикалят, имат позитивна настройка и виждат светлата страна на нещата.

……………….

Ей Джей Хес за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР