Преди се събирахме на този ден, по постепенно всеки пое

...
Преди се събирахме на този ден, по постепенно всеки пое
Коментари Харесай

12 години след края на либийския кошмар: Медиците ни вече не се събират на тази дата, призна д-р Здравко Георгиев

Преди се събирахме на този ден, по последователно всеки пое по пътя си в живота и към този момент не го вършим. Това описа в изявление за " Плюс - Минус " по Нова телевизия доктор Здравко Георгиев, един от наказаните на гибел в Либия български медици.

На днешния ден се навършват 12 години от тяхното връщане в България благодарение на комплицирани договаряния с присъединяване на Франция. След мъчения в либийските затвори и провлечен правосъден развой тяхната смъртна присъда беше смекчена на пожизнен затвор, който те трябваше да изтърпят в България. Още на летището обаче президентът Георги Първанов ги полимлва и почтените ни сънародници най-сетне бяха свободни.

" Това, което сме претърпели, като че ли не се е случило на нас, а на някакви други хора ", призна доктор Здравко Георгиев. Той добави, че същото чувство е имал при багра и мъченията в либийския затвор - като че ли това не е той и че във всеки идващ миг ще се окаже, че това не се случва с него. " Това беше метода на оцелеем ", разяснява той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР