Преди само три дни Мию Като трябваше да изживее вероятно

...
Преди само три дни Мию Като трябваше да изживее вероятно
Коментари Харесай

3 дни след дисквалификацията: Като сграбчи втория си шанс и ще бъде финалистка в Париж!

Преди единствено три дни Мию Като трябваше да изживее евентуално най-тежкия миг от началото на своята тенис кариера, тъй като беше дисквалифицирана от двойковата конкуренция при дамите на Ролан Гарос. Това се случи, откакто японката се опита да върне топка към една от подавачките на корта, само че дребното момиче не внимаваше в съответната обстановка и в последна сметка беше ударено в региона на гърдите.

Детето незабавно напусна корта със сълзи на очи, а въпреки дейностите на Като да бяха изцяло неволни и тя да се извини за случилото се, то състезателката трябваше да понесе своето наказване. Така тя и Алдила Сутяди бяха отстранени прибързано от осминафиналния си дуел против Сара Сорибес Тормо и Мари Бузкова, а също така Като беше принудена да се раздели с всички извоювани точки и средства, които е проработила до момента в Париж.

Съдбата обаче доста бързо даде опция за реванш на двойковата специалистка, която в последна сметка ще играе за купа на тазгодишното Открито състезание на Франция. Това стана допустимо с скъпата помощ на Тим Пуец, с който през днешния ден се класираха за финалния дуел в шампионата на смесени двойки. Любопитна детайлност, е че от другата страна на мрежата пък беше Алдила Сутяди, а борбата на двете партньорки приключи с триумф на японката, откакто тя и Пуец се постановиха с крайното 7:5 6:0 над Сутяди и Матве Миделкооп.

Във финала японско-германският тандем го чака конфликт със звездната двойка на Майкъл Винъс и Бианка Андрееску, за които надалеч няма да е ново възприятие да играят за трофей от Шлема, имайки поради купата на Винъс при мъжките двойки от 2017-та година в Париж и сензационния успех на канадката над Серина Уилямс на US Open преди четири години.

Off to the title match
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР