Преди раждането на дете много майки се интересуват дали трябва

...
Преди раждането на дете много майки се интересуват дали трябва
Коментари Харесай

Как да изберем помпа за кърма?

Преди раждането на дете доста майки се интересуват дали би трябвало да купят помпа за кърма и в случай че да, кой модел да изберат. Струва ли си да харчите пари за скъпа електрическа помпа за кърма или е по-добре да изберете по-бюджетен ръчен модел? Ние разбираме по кое време да купим помпа за кърма и какви фактори да вземем поради при избора на вида помпа.
 

Помпата за кърма е едно от първите  нещата, за които родилката и нейното семейство помислят, когато се приготвят за посрещането на дребното дребосъче в къщи. Това  изключително важи, в случай че майката е студентка и ще й се постанова да оставя  бебето си у дома за по-дълго време. Поводите за обособяване от детето могат да бъдат и други – работа, наложително пътешестване и пр.  Тогава на помощ идва по този начин нужната.
   Кога е добре да купите помпа за кърма още преди раждането? За бъдещи майки, при които съществува риск от прибързано раждане. Недоносените бебета постоянно имат недорасъл сукателен инстикт и от време на време не могат да сучат. Бъдещи майки с планувано цезарово сечение. След цезарово сечение от време на време се постанова детето да бъде отделено от майката за известно време.   
Как помпата за кърма оказва помощ на майка незабавно след раждането?
След раждането помпата за кърма постоянно икономисва цялото кърмене. Това устройство е необикновено потребно за проблеми като:
Протрити зърна - когато е невероятно да се нахрани заради мощната болежка която майката изпитва, млякото би трябвало да се изцеди и бебето да се нахрани от шише с биберон. Липса на мляко - за стимулиране на лактацията. Твърде доста мляко – изцедете малко мляко, с цел да почувствате облекчение и да улесните бебето да засуче набъбналите гърди.
  На пазара има два типа помпи за кърма: ръчни и електрически. Ръчни помпи  - типове

Бутало - работи като спринцовка (те са най-неудобни за потребление, постепенно изпомпват млякото от гърдата и изискват надзор с две ръце). С гумена круша - при натискане и разпределяне основава негативно налягане и засмукване от зърното (необходими са и двете ръце - едната държи помпата за кърма, а другата нейната фуния). С ръкохватка - помпа под формата на ръкохватка на помпа за кърма Ви разрешава да изцеждате мляко единствено с една ръка.
 Електрическите помпи за кърма се разделят на елементарни, по-малко усъвършенствани устройства и помпи за кърма с екран и други потребни функционалности, като часовник, будилник, мощ на изпомпване на мляко и екран за време. Трябва да ревизирате дали помпата за кърма се захранва  единствено от мрежата или може да работи и с акумулатори.
Ръчна или електрическа помпа за кърма да изберем?
Изборът на подобаващото за Вас устройство зависи от доста фактори: плануваната периодичност на приложимост, бюджет, аргументи за приложимост и типа проблеми с кърменето, за които имате потребност от помпа за кърма.

Трябва да изберете ръчна помпа за кърма, в случай че: планирате да изпомпвате мляко понякога (ако от време на време желаете да оставите бебето на грижите на близки); искате да изпомпвате мляко безшумно и незабележимо;
 

Плюсове на ръчната помпа
работи тихо малка и лека относително евтина; не изисква мрежова връзка.
Минуси на ръчната помпа
При изпомпване изисква самообладание и от време на време използване на мощ. Бързо се износва при доста честа приложимост. Обикновено не оказва помощ при решаването на съществени проблеми с лактацията (мастит и др.). Изпомпва млякото по-бавно от електрическата помпа. Имате проблеми с лактацията, изискващи професионална помпа за кърма.
Електрическа помпа за кърма би трябвало да бъде определена, в случай че:
 
Планирате да се върнете на работа и желаете да продължите да кърмите бебето си. Планирате дълга разлъка с детето си.
Плюсове на електрическите помпи

 
Осигуряват бързо и дейно изпомпване на млякото. Полезени са при решение на проблеми с лактацията. Не изискват никакви старания за потребление.
Минуси на електрическите помпи
Много по-скъпи от ръчна помпа за кърма. По-тежки, по-големи и изискват електричество. Двуфазно изцеждане на млякото. Изберете помпа за кърма с две настройки на дръжката, които разрешават бързи придвижвания в първата фаза на изцеждане и по-дълбоки придвижвания на изцеждане във втората. Така помпата за кърма имитира естественото сукане на бебето.
Какви характерности би трябвало да има комфортната ръчна помпа за кърма?
 
Регулиране на силата на изпомпване. Позволява контролиране на силата на изпомпване по отношение на чувствителността на гърдата.  Управление с мека ръкохватка - обезпечава комфортно изпомпване с минимално изпитание. Силиконова масажираща поставка - нежно масажира гърдите и подтиква отделянето на мляко. Предлагат се и аварийни елементи. Двуфазно изцеждане на мляко. Помпата за кърма би трябвало да има режим на стимулиране на млечната секреция и режим на надълбоко изцеждане, повтарящ естествения режим на хранене на детето.
Дисплей с проявление на силата на изцеждане на млякото и времето.
Часовник и аларма   Характеристики на  комфортната електрическа помпа за кърма
 
Безшумен режим – тази функционалност е доста потребна при изцеждане на мляко на работа или през нощта. Резервни елементи.
И двата модела помпи за кърма – ръчни и електрически – освен това в по няколко разновидности, можете да намерите на уеб страницата kidso.bg. Всички те са  направени от клинично тествани материали, които не съдържат нездравословни за тялото съставки. Предлаганите тук помпи за кърма са от марките BabyOno, Pfilips Avent, Cangaroo, Chicco и други известни производители на бебешки и детски артикули в света.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР