Преди провеждането на общоградския ритуал в памет на гибелта на

...
Преди провеждането на общоградския ритуал в памет на гибелта на
Коментари Харесай

Облагородяват пространството около паметника на Васил Левски в Стара Загора

Преди провеждането на общоградския обред в памет на гибелта на Апостола на свободата на 18 февруари в Стара Загора започнаха дейностите по облагородяване на пространството към паметника на Васил Левски, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. 
„ Започнахме с замяна на растителността, наоколо до монумента “, прецизира Николай Стоев, шеф на общинското звено „ Озеленяване и комунални действия “. Тази седмица ще бъдат засадени туи от типа Ауреа Нана и по този начин наречената и постоянно зелена Калина (Вибурнум Тунис Ева прайс).  Подмяната на растителността се постанова поради това, че напъните за спасяването на заболелия и пресъхнал чемшир край паметника за жалост са несполучливи.
По думите на Стоев дейностите ще приключат преди 18 февруари, когато Стара Загора ще се преклониха пред паметта на Васил Левски. 
През пролетта ще има и втори стадий по освежаването на градината, когато по проект ще бъдат напълно сменени зелените типове и ще се извършат още действия по освежаването на региона. По цялостния план за облагородяване на пространството, който е в напреднала фаза, работи ландшафтният арх. Биляна Димитрова, неотдавна част от екипа на ОКД, прецизира Николай Стоев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР