Преди предстоящите празници всички дружества и второстепенни разпоредители от системата

...
Преди предстоящите празници всички дружества и второстепенни разпоредители от системата
Коментари Харесай

Транспортният министър: Създадена е организация за контрол по време на предстоящите празници

Преди идните празници всички сдружения и второстепенни разпоредители от системата на превоза са повишили на жълта степен готовността си за реакция при терористична опасност. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по отношение на подхванатата организация по време на идните Великденски празници, както и през почивните дни до 6 май - Гергьовден. По думите му тези дейности не са изключителни, а са нормални и целят усилване на готовността, и предварителната защита, поради предстоящото нарастване на пътникопотока по време на празниците.
Министър Росен Желязков съобщи, че тези ограничения засягат летищата, пристанищата, железопътните гари и автогарите, без значение дали са частни или държавни. „ Извършени са нужните инструктажи и тренировки на личния състав. Проверени са всички охранителни и сигнални системи за сигурност, режимът за пропуск на хора и моторни транспортни средства без надлежната легитимация е стеснен ", посочи още той.
По отношение на обезпечаването на транспортните услуги, министърът сподели, че е направено нужното с цел да се съблюдават прецизно графиците на влаковете с цел да се подсигурява спокойното и гладко пътешестване на хората. Стана ясно още и че от БДЖ ще обезпечат над 19 000 спомагателни места в съставите на някои влакове, които пътуват по главните посоки в страната.
За усилването на контролната активност на транспортите на пасажери и товари на 25 април ще бъде повишен броят на екипите на ИА „ Автомобилна администрация " по главните посоки от столицата и огромните градове в страната, както и към курортните комплекси. На 26 април и 6 май ще бъдат обезпечени изключителни екипи, които да правят предпазен надзор на транспортите с рейсове и таксита на местата с централизация на пасажери. Инспекторите от ИА „ Автомобилна администрация " ще бъдат в непрекъсната връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция „ Пътна инфраструктура " за съгласуване на дейностите, както и за осъществяване на взаимен надзор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР