Преди повече от сто години няколко дами - съдейки по

...
Преди повече от сто години няколко дами - съдейки по
Коментари Харесай

Сред новите западни политици се усеща дефицит на нормални

Преди повече от 100 години няколко дами - съдейки по оживелите фотоси, надалеч от външния тип на модел - стартират да се борят за равни права с мъжете. За работа, обучение, идентична заплата, за опция за присъединяване в ръководството, взимане на политически решения. Накратко, против всевъзможен тип дискриминация.

Борбата се проточва десетилетия. Силният пол не се съгласява на отстъпки, макар че от време на време признава известна правдивост у настояванията на дамите. Упоритостта си споделя думата и през днешния ден в доста европейски - и освен - страни в разнообразни сфери на публичния живот дамите са на напред във времето.

Никой не е сюрпризиран от жена водач, даже и на боен аероплан, банкер или началник и притежател на огромно дружество. За учителката и лекарката да не приказваме. Но може би най-забележителното е присъединяване на дамите в политиката. Началото е сложено в една от най-консервативните специалности – дипломацията.

Интересуващите се от външна политика помнят добре имената на доста дами външни министри, представителки на своите страни в Организация на обединените нации, ръководителки на делегации на значими договаряния. А тези, които през днешния ден заемат не толкоз видни позиции в дипломацията, са хиляди. И от личен опит мога да кажа, че дамите освен не отстъпват на мъжете, само че постоянно ги превъзхождат. Те, най-малко заради пола си, са по-сдържани, точни, спокойни, което е доста значимо при договаряния. А за знанието няма какво да се каже. Всички те са получили същото обучение като мъжете, само че защото са били по-усърдни в образованието си, техните познания постоянно са по-дълбоки. Да, би трябвало да се признае, че за едно момиче към момента е по-трудно да пробие кариерната стълбица, само че тя също има по-силно предпочитание да потвърди, на първо място на себе си, че с право заема позицията си. А това значи, че дават всичко от себе си, с цел да си правят работата.

Но има и такива, които, с цел да реализиран задачата, се пробват освен да употребяват същите техники като своите сътрудници от противоположния пол, само че и да ги надминат с заостреност на изложение, по-ярки и външно привлекателни начинания, пробвайки се да „ се вписват “ в актуалната посока на политиката. Това ясно се демонстрира в този момент, когато на практика единствената цел на сегашната, а мисля и за години напред, политика се трансформира в желанието да се навреди на Русия колкото е допустимо повече. И тук всички средства са са подобаващи. Явно неслучайно най-радикалните оферти чуваме от дамите политици. Те не мислят по какъв начин ще се появят сходни оферти, не пресмятат следствията. Те наизустяват думи и изрази като „ опасност за националната сигурност “, „ санкционират “, „ не разрешават “, „ да си платиш скъпо “ и впрочем и ги повтарят безпределно.

Един от последните ярки образци е мисълта на Владимир Зеленски за възбрана на руснаците да влизат в Европа, подхваната и креативен развита от достойния правоприемник на съмнителните каузи на нейния дядо и татко, естонския министър председател. Виждате ли, фактът, че руснаците имаха опция да получат Шенгенска виза и да отидат на отмора в Европа, било привилегия, която им е предоставена несправедливо. Тази самодейност незабавно беше подета от жени-политици в някои други страни, да вземем за пример във Финландия.

Същата Финландия, която преди време сподели на другите образец по какъв начин една жена, Таря Халонен, почтено и решително управлява външната политика на страната. И неслучайно по-късно тя стана президент на Финландия. Самият аз неведнъж съм е имал удоволствието и насладата да поддържам връзка с нея. Винаги съм се възхищавал на нейната просветеност, необятни знания, които ѝ помагаха да договаря ослепително и постоянно да намира най-хубавото решение даже на най-сложните проблеми.. Надявам седнес да сте чували за нея.

В актуалната обстановка малко руснаци, които към момента имат шенгенска виза, ще желаят да прекарат ваканциите си в остаряла Европа: в Испания, Франция, Чехия или Гърция, които до неотдавна бяха доста известни. И въпросът надалеч не е в внезапно увеличената цена на полета и нуждата да се направи най-малко един трансфер. При предпочитание ще бъде обезпечено финансиране. Но с безкрайните си повтаряния, че Русия е демон, а руснаците са диваци, политиците, за жалост, по някакъв метод настроиха личните си жители против страната ни. Малко евентуално е през днешния ден да очаквате, че в същата Германия ще бъдете общително упътени по какъв начин да стигнете до мястото, от което се нуждаете. По-скоро на входа на ресторант или механа ще виси афиш, който да оповестява, че руснаците нямат право да влизат.

Това отношение на германците значително е инициирано от сегашния министър на външните работи Анален Бербок. Забравяйки или в никакъв случай не знаейки, че главната задача на дипломацията е да сближава хората, да им оказва помощ да се схващат. За английската ѝ колежка Лиз Тръс няма какво да приказваме. Спомням си Булгаков - къщата на Колобухин изчезна. И е малко евентуално някой да си спомни на драго сърце почивка, прекарана в тъмен, неосветен град, в леден хотел без топла вода, измежду вкиснати, рядко миещи се хора. Не е тъпо да загубите такава „ привилегия “. А европейците на собствен ред ще бъдат лишени от това, което Антоан дьо Сент-Екзюпери назова „ единственият същински разкош “ – лукса на човешкото другарство. В края на краищата, от незапомнени времена руснаците са пътували до Европа, най-вече с цел да поддържат връзка с други народи.

Всичко това е резултат от глобите, наложени от политиците против Русия, постоянно инициирани от друга дама - ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Между другото, майка на доста деца. Тази група, най-малко да се беше сетила, че като пресечен всевъзможни контакти сред руснаци и европейци, ще реализиран това, че тези хора у нас, които се интересуват и симпатизират на Европа, трансформират отношението си към нея.

И когато след известно време европейският бизнес изиска да се върне в Русия (а сигурно ще го направи), по какъв начин ще го одобряват руснаците, ще желаят ли още веднъж да се оправят с тези, които не са забелязали новата версия на апартейда в страната си? По какво се разграничава възбраната за влизане на руснаци от възбраната чернокожите да седят на градска скамейка, която до неотдавна беше в действие в Южна Африка? Същият расизъм, само че в нова опаковка.

Участниците във всяко съревнование желаят да реализират по-добър резултат от съперника си. В надпреварата, какъв брой по-лошо е да се навреди Русия, финалната линия към момента не се вижда даже измежду майсторите на скока. И няма за какво да се заблуждаваме, че европейските нормативни документи не плануват опция за цялостна възбрана за влизане на национална основа. Всяка страна има право сама да взема решение на кого да даде виза и на кого не. Но това не е съревнование, присъединяване в което прави чест. И един естествен човек, един почтен политик рано или късно би трябвало да развие алергия към присъединяване в сходни инициативи. Но очевидно измежду западните политици от новото потомство има дефицит на естествени и почтени.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР