Преди повече от месец малък самолет преминава над Амазонската джунгла

...
Преди повече от месец малък самолет преминава над Амазонската джунгла
Коментари Харесай

Колумбийско чудо: Деца са спасени след 40 дни в неизвестност в амазонската джунгла

Преди повече от месец дребен аероплан минава над Амазонската джунгла и транспортира седем души. Внезапно моторът отхвърля и самолетът катастрофира. Трима възрастни, в това число водачът, умират - а телата им са открити след това от управляващите в самолета. От останалите пасажери - деца на 13, 9 и 4 години и 11-месечно бебе, обаче няма и диря.

40 дни по-късно те са открити живи. Децата са посочили забележителна устойчивост, като са оживели през мощни стихии в една от най-неприятните за обитание елементи на Колумбия, където с изключение на хищни животни обитават и рискови въоръжени групировки.

" Те ни дадоха образец за оцеляване, който ще остане в историята ", съобщи колумбийският президент Густаво Петро, определяйки новината като " наслада за цялата страна! ".

По предварителна информация на органа за гражданска авиация, който координира избавителните действия, децата са избягали от самолета и са тръгнали към дъждовната гора, с цел да търсят помощ. В продължение на седмици близо 200 души вземат участие в тяхното търсене. А хеликоптери над региона са излъчвали запис от бабата на децата, която ги моли да стоят на едно място, с цел да ги открият.

В хода на търсенето спасителите последователно откриват предмети, оставени от децата, в това число детско шише, ножица, ластик за коса и спонтанен заслон. Открити са и дребни следи от стъпки, което е дало вяра на екипите да мислят, че изчезналите към момента са живи в дъждовната гора, която е дом на ягуари, змии и други хищници.

Децата са избавени от военните покрай границата сред колумбийските провинции Какета и Гуавиаре, покрай мястото, където са открити и останките на разрушилия се аероплан. Това става в петък към 17:00 ч. локално време, когато по радиостанцията на военните сили се чуват крясъци: " Чудо! Чудо! Чудо! Чудо! ".

Малките братя и сестри принадлежат към локалната група Хуитото (Huitoto) и евентуално познанията им за плодовете и уменията им за оцеляване в джундлгата са им дали късмет да останат живи толкоз дълго време. Медиите оповестяват, че най-голямото дете - момиче на име Лесли, е имало обширни знания за това по какъв начин да оцелее в дъждовната гора.

Президентът на Колумбия показа фотоси на няколко членове на армията и коренната общественост, които към този момент се грижат за откритите деца. На тях им е оказана здравна помощ и са разговаряли със своя дядо, съгласно който те са върнати назад от " майката джунгла "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР