Преди повече от два века малък бакален магазин отвори врати

...
Преди повече от два века малък бакален магазин отвори врати
Коментари Харесай

Изненадващата кралска връзка на Cadbury - и причината да бъде избрана емблематичната лилава опаковка

Преди повече от два века дребен бакален магазин отвори порти в Бирмингам, без да знае, че един ден ще се трансформира в империята, която е Cadbury.

Любимата шоколадова марка на нацията публично навърши 200 години на 4 март. Пътуването на марката стартира през 1824 година, когато е учредена от английския Уили Уонка, Джон Кадбъри. Г-н Cadbury стартира като търговец на чай и печене на кафе и ще продава какао и шоколад за пиянство - направени от самия него. До 1866 година е показан по-чист и по-луксозен шоколад за пиянство, наименуван Cocoa Essence, който се употребява за сплескване на какаово масло. Излишното какаово масло от пресата по-късно може да се употребява за изработката на ранна форма на ястие на шоколад.

С неговия ангажимент за качество и нововъведения, както и благодарение на Ричард и Джордж на сина му, гениалният производител на шоколад съумя бързо да разшири бизнеса си и да направи своя шоколад, както и емблематичната лилава опаковка, да се трансфорат в синоним на скъпи мемоари за британците. Н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР